27.04.2018

Ohjeet ohjaajille jatkotutkimusten tarkasteluun Korpissa (vanhentunut ohje)

Jatko-opiskelijoiden ilmoittautuminen on tapahtuu Korppi-järjestelmän kautta. Jokavuotisen läsnä- tai poissa olevaksi ilmoittautumisen yhteydessä jatko-opiskelijat kertovat, mitä he ovat tehneet jatko-opinnoissaan kuluneen vuoden aikana ja mitä he aikovat tehdä kuluvan vuoden aikana. Tämän lisäksi he ilmoittautumisen yhteydessä täyttävät sähköisen ohjausasiakirjan päivittäen siihen mahdollisesti muuttuneet tiedot.

Kukin ohjaaja näkee omien ohjattaviensa kaikki tiedot (ilmoittautumislomakkeen ja ohjausasiakirjan), mutta myös kaikkien tiedekunnan jatko-opiskelijoiden opinnäytteiden ns. julkiset tiedot (otsikon, lyhyen julkisen kuvauksen sekä asiasanat). Alla ovat lyhyesti ohjeet siihen, miten helpoimmin pääset katselemaan ohjattaviesi tietoja. Tietojen tarkastelemiseen tarvitset käyttäjätunnusta.

Lue myös Ohjeet ohjaajille ohjausasiakirjan hyväksymiseen Korpissa.

 

Oman ohjattavan tietojen katseleminen: linkki sähköpostiviestissä

 1. Helpoin tapa katsella oman ohjattavan tietoja on palata sähköpostilla sinulle tulleeseen viestiin (viesti on otsikoitu Jatko-opiskelijan_nimi: Kyselyihin on vastattu!). Viestissä on suora linkki kyseisen opiskelijan opinnäytteeseen tässä muodossa: "Linkki opinnäytteeseen Korppi-järjestelmässä: https://korppi.jyu.fi/kotka/assignment/assignment.jsp?assid=000"
 2. Klikkaa linkkiä päästäksesi Korpin sisäänkirjautumissivulle.
 3. Kirjautumissivullla syötetään tunnus ja salasana.
 4. Sisäänkirjautumisen jälkeen avautuu opiskelijan opinnäytteen pääsivulle. Yleiset tiedot -välilehdeltä näet tutkimuksen julkiset tiedot (lyhyt tutkimussuunnitelma, otsikko, ja asiasanat).
 5. Opiskelijan antamien vastausten katselu tapahtuu Kyselyt-välilehdellä. Valitse valikosta vastaajaksi opiskelija ja kyselyistä joko kyselylomake "Jatko-opiskelijan ilmoittautuminen" tai "Jatko-opiskelijan ohjausasiakirja ja sen päivittäminen". Tämän jälkeen klikataan Katso vastaukset -painiketta.

 

Työn hakeminen Korpin valintapuun kautta

 1. Kirjaudu Korppiin esimerkiksi yliopiston kotisivujen kautta http://www.jyu.fi/ -> "Uno-henkilöstöportaali" -> "Korppi" tai suoraan linkistä https://korppi.jyu.fi/.
 2. Sisäänkirjautumissivulla syötä tunnus ja salasana.
 3. Omien ohjattavien tietoihin pääset valitsemalla vasemman laidan valikosta Opetus -> Ohjaus. Ohjauksesi-sivulla näet listan kaikista ohjattavistasi.
 4. Päästäksesi katselemaan tietyn jatko-opiskelijan tietoja, klikkaa kyseisen työn otsikkoriviä. Pääset kyseisen opinnäytteen Yleiset tiedot-välilehdelle.
 5. Päästäksesi tarkastelemaan ohjattavan vastauksia, valitse Kyselyt -välilehti. Avautuvasta valikosta valitse vastaajaksi opiskelja ja valitse joko kyselylomake "Jatko-opiskelijan ilmoittautuminen" tai "Jatko-opiskelijan ohjausasiakirja ja sen päivittäminen". Klikkaa Katso vastaukset.
 6. Ohjaaja voi kommentoida ilmoittautumislomakkeella ohjattavan vastauksia. Ohjaajan kommentit näkyvät sekä ohjattavalle että muille ohjaajille.

 

Opinnäytteiden julkisten tietojen katseleminen

 1. Kaikkien tekeillä olevien väitöskirjojen julkiset tiedot saat näkyviin valitsemalla vasemman laidan valikosta Opetus -> Ohjaus -> Haku.
 2. Valitse opinnäytteen tyypiksi Jatko-opiskelu sekä opinnäytteen linja -laatikosta haluttu linja. Laatikosta löytyvät sekä oppiaineet että laitokset. Useamman vaihtoehdon saat valittua pitämällä Ctrl-napin pohjassa ja klikkaamalla samalla haluttuja vaihtoehtoja.
 3. Tämän jälkeen klikkaa Hae-painiketta. Saat listan kyseisen laitoksen tai oppiaineen opinnäytteistä.
 4. Kunkin tutkimuksen julkiset tiedot saat näkyviin klikkaamalla kyseisen työn otsikkoriviä.