22.12.2016

Pelitutkimusverkosto

Jyväskylän yliopiston pelitutkimusverkosto kokoaa yhteen tutkijat ja opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita peleistä ja niiden tutkimisesta.

Jyväskylän yliopiston pelitutkimusverkosto on monitieteinen tutkimusverkosto tutkijoille ja opiskelijoille. Verkosto tähtää pelitutkimusta tekevien tutkijoiden tukemiseen, verkostoitumiseen ja monitieteiseen tutkimusyhteistyöhön. Verkosto toimii tutkijoiden vapaaehtoisvoimin. Verkosto järjestää seminaareja, tutkijatapaamisia ja tiedottaa jäsenilleen ajankohtaisista tapahtumista. Verkosto viestii pääasiallisesti sähköpostilistan kautta. Pelitutkimusverkosto toimii myös Facebookissa. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan verkoston toimintaan, ota yhteyttä tai tule mukaan seuraavaan tapaamiseen. Tutkijoille ja opiskelijoille verkosto tarjoaa vertaisryhmän ja tavan löytää yhteistyömahdollisuuksia.

Verkosto haluaa tarjota tutkijoidensa asiantuntijuuden myös muiden käyttöön. Verkoston kautta voit ottaa yhteyttä tutkijoihin ja löytää peleihin liittyvien ilmiöiden asiantuntijoita. Verkosto toimii myös kanavana etsiä yhteistyökumppaneita yliopiston asiantuntijoista.

Pelitutkimus tieteenalana tutkii kaikenlaisia pelejä lautapeleistä videopeleihin ja niihin liittyviä ilmiöitä. Jyväskylän yliopistossa on tehty pelitutkimusta jo vuosia. Vahvasta monitieteisyydestään tunnetussa yliopistossa pelitutkimusta tehdään lähes kaikissa tiedekunnissa. Tutkimuksen erityisiä vahvuusalueita ovat hyötypelit, pelit ja oppiminen sekä pelien kulttuuritutkimus. Yliopistossa järjestetään myös vuosittain useita peleihin liittyviä kursseja.