02.05.2018

STIMEY: STIMEY-festivaalissa testattiin STEM-oppimisympäristöä käytännössä

STIMEY (Science, Technology, Innovation, Mathematics, Engineering for the Young) on Euroopan komission Horizon 2020 -ohjelman rahoittama hanke, jonka tavoitteena on kehittää 10-18-vuotiaita nuoria innostava sekä robotteja, sosiaalista mediaa, oppimispelejä ja radiota yhdistelevä STEM-oppimisympäristö viiden eri maan yhteistyössä.

Perjantaina 20.4. järjestettiin kaikissa viidessä kumppanimaassa (Suomi, Espanja, Saksa, Kreikka ja Valko-Venäjä) samanaikaisesti STIMEY-festivaali, jossa esittelimme oppimisalustan prototyyppiä sekä keräsimme kokemuksia ja näkemyksiä sen työkaluista kohderyhmiltämme. Lisäksi pidimme hauskaa STEM-aiheiden parissa rakennellen robotteja Jyväskylän yliopiston Agorassa.

Ohjelmassa oli työpajoja koululaisille ja lukiolaisille, joissa tutustuttiin lähemmin robotteihin sekä kehitteillä oleviin päässälaskutyökaluun ja fysiikkasimulaatioihin, ja näimme jo vilaukselta STIMEY-robotteja ja oppimispelejä. Työpajoissa oli yli 60 osallistujaa lähialueen oppilaitoksista, ja muutkin kävijät yliopistosta ja sen ulkopuolelta pääsivät tapahtumassa tutustumaan hankkeeseen.

DSC_0153_web.JPGVuosina 2018-2019 jatkamme pilottitestausta myös kouluvierailuilla. Saamamme palautteen pohjalta jatkamme kehitystyötä juuri siihen suuntaan, mitä käyttäjät itse toivovat.

Lisätietoja hankkeesta: