Informaatioteknologian tiedekunta

Tervetuloa, uusi opiskelija!

Viimeisin muutos torstai 06. helmikuuta 2014, 12.30
Onnittelut hyvästä valinnasta! Tältä sivulta löydät ohjeita opintojen alkuun.

Opintosi alkavat nimenhuudolla

Opintosi alkavat nimenhuutotilaisuudella Agorassa, Mattilanniemessä. Agoraan löydät vaikka kampuskartan avulla. Nimenhuutotilaisuuksissa esitellään laitosten toimintaa ja henkilökuntaa sekä uusia opiskelijoita ohjaavat tutorit. Lisäksi jaetaan opiskeluun liittyvää materiaalia. Myös maisteriopiskelijat aloittavat opintonsa nimenhuutotilaisuudella. Opintojen sujuvan käynnistymisen takia nimenhuutotilaisuuteen osallistuminen on tärkeää.

  • Tietotekniikan laitoksen, syksyllä 2014 opintonsa aloittavien, uusien opiskelijoiden (pääaineena tietotekniikka) nimenhuuto järjestetään 1.9.2014 Agora-rakennuksessa. Aika ja paikka tarkentuu.
  • Tietojenkäsittelytieteiden laitoksen, syksyllä 2014 opintonsa aloittavien, uusien opiskelijoiden (pääaineena tietojärjestelmätiede) nimenhuuto järjestetään 1.9.2014 Agora-rakennuksessa. Aika ja paikka tarkentuu.

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi ennen syksyn 2013 hakua, olet ilmoittautunut poissaolevaksi (esimerkiksi asevelvollisuuden vuoksi) ja aloitat opintosi nyt, ilmoita opintojesi aloittamisesta laitoksesi amanuenssille:

  • Tietojenkäsittelytieteiden laitos (pääaineena tietojärjestelmätiede, tietojenkäsittelytiede tai kognitiotiede), Tapio Tammi, sähköp. amanuenssi@cs.jyu.fi, puh.(050 376 1204)
  • Tietotekniikan laitos (pääaineena tietotekniikka), Jaana Markkanen, sähköp. amanuenssi@mit.jyu.fi, puh. (040 805 3279)
  • Muista tällöin myös erikseen ilmoittautua läsnäolevaksi lukuvuodelle 2013-2014.

Nimenhuutotilaisuus kuuluu kurssiin ITKY100 Yliopisto-opiskelu ja opintojen suunnittelu (2-3 op), joka on IT-tiedekunnan uusien opiskelijoiden ensimmäinen opintojakso. Kurssi on johdatus akateemiseen maailmaan ja akateemiseen opiskeluun, ja sen tarkoituksena on tehdä opintojen aloituksesta mahdollisimman sujuvaa. Sen aikana tutustutaan omaan ainelaitokseen ja opiskeltavaan alaan, Jyväskylän yliopistoon ja Jyväskylään opiskelijan kaupunkina hyvin käytännönläheisellä tasolla. Saat mm. tietoja opiskeluun liittyvistä taidoista ja opintojen suunnittelusta, opit navigoimaan yliopistolla, tutustut erilaisiin oppimista tukeviin tietojärjestelmiin ja oppimisympäristöihin ja ennen kaikkea - tutustut opiskelukavereihisi. Siksi onkin erittäin tärkeää, että olet mukana heti alusta alkaen! Opintojakso kuuluu keväällä 2014 aloittavien uusien opiskelijoiden kandidaatintutkinnon tutkintovaatimuksiin. Myös maisteriopiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan kurssille!

Uuden opiskelijan opas

Uuden opiskelijan oppaassa on ohjeita vastavalitulle opiskelijalle. Oppaassa kerrotaan, kuinka opiskelupaikka otetaan vastaan, miten yliopistoon ilmoittaudutaan, mistä saa asunnon, käyttäjätunnuksen ja opiskelijakortin ja kuinka opintotukea haetaan. Lisäksi oppaassa avataan yliopisto-opiskelun saloja ja opiskelijaelämän riemuja.

Linkkejä

Isa-opiskelijaportaali

Uusin opinto-opas!

Opiskelijaksi? Hae nyt! - opiskelijavalinta