Opiskelijan ohjeet

Kyberturvallisuuden sivuainekokonaisuus (väh. 25 op) IT-tiedekunnassa

Viimeisin muutos keskiviikko 04. tammikuuta 2017, 13.20
Kyberturvallisuuden sivuainekokonaisuus soveltuu erinomaisesti kaikille opiskelijoille, jotka haluavat ymmärtää nykyistä teknisesti monimutkaista verkostoyhteiskuntaa, siihen liittyviä riskejä ja niiltä suojautumista.

Kyberturvallisuuden sivuainekokonaisuudessa tarkastellaan kybermaailmaa ja sen turvallisuutta yhteiskunnallisesta, toiminnallisesta, teknologisesta ja systeemisestä näkökulmasta. Sivuainekokonaisuuden koostamisessa on paljon valinnanvaraa, mikä mahdollistaa sen sovittamisen useiden eri alojen opiskelijoille. Kokonaisuuden suorittaminen ei välttämättä edellytä laajaa teknistä osaamista, vaan informaatioteknologian perusymmärrys riittää.

Kyberturvallisuuden opintokokonaisuus on vapaasti kaikkien Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden suoritettavissa. Muut voivat hakea siihen joko erillistä opinto-oikeutta tai JOO-opinto-oikeutta. JOO-opinto-oikeutta Jyväskylän yliopistoon haetaan lomakkeella, johon tarvitset kotiyliopistosi puollon. JOO-opinto-oikeuteen liittyen saatkin neuvontaa kotiyliopistostasi. Hakemuksen voit jättää informaatioteknologian tiedekuntaan milloin vain.

Kyberturvallisuuden opintokokonaisuuden suorittaminen onnistuu työn ohella, mutta se vaatii jonkin verran matkustamista Jyväskylään.

Kyberturvallisuuden kurssien osalta pyritään joustaviin suoritusmuotoihin tai intensiiviopetukseen. Kokonaisuudessa on kaksi pakollista opintojaksoa.

Katso lisää Kyberturvallisuuden opintokokonaisuudesta: