Opiskelijan ohjeet

Opintojen aloittaminen IT-tiedekunnassa

Viimeisin muutos maanantai 04. joulukuuta 2017, 15.06

Tervetuloa, uusi opiskelija!

Opintosi alkavat nimenhuutotilaisuudella Agorassa, Mattilanniemessä. Agoraan löydät kampuskartan avulla. Agoran luentosalit ja luokat löydät Agoran pohjapiirustuksista. Nimenhuutotilaisuuksissa esitellään tiedekunnan toimintaa ja henkilökuntaa sekä uusia opiskelijoita ohjaavat tutorit. Lisäksi saat opintojen aloitukseen liittyviä ohjeita ja materiaalia. Myös maisteriopiskelijat aloittavat opintonsa nimenhuutotilaisuudella. Opintojen sujuvan käynnistymisen takia nimenhuutotilaisuuteen osallistuminen on välttämätöntä.

Postitamme uusille opiskelijoille RUUVI-Uuden opiskelijan oppaat kotiin. Keväällä aloittaville postitus tapahtuu joulukuun puolenvälin tienoolla. Ruuvien verkkojulkaisut: https://www.jyu.fi/it/opiskelu-ohjeet/pikaohjeet/uuden-opiskelijan-opas (syksy 2017, paitsi tietotekniikka: kevät 2018).

Tietotekniikan oppiaineen uusien opiskelijoiden nimenhuuto järjestetään 8.1.2018 klo 9:00 Agoran Auditorio 3 -salissa. Myös IT-tiedekunnan muiden oppiaineiden keväällä aloittavat opiskelijat osallistuvat samaan nimenhuutoon tietotekniikan uusien opiskelijoiden kanssa.

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi ennen syksyn 2017 hakua ja olet ilmoittautunut poissa olevaksi (esimerkiksi asevelvollisuuden vuoksi), ilmoita opintojesi aloittamisesta hyvissä ajoin seuraaville henkilöille:

  • Oppiaineet: tietojärjestelmätiede, kyberturvallisuus tai kognitiotiede:
    koulutussuunnittelija Tapio Tammi , puh. 050 376 1204
  • Tietotekniikan oppiaine, koulutussuunnittelija Ilona Lapinkylä puh. 040 805 4479

Muista myös ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi kevätlukukaudeksi 2018.

    Opintosi käynnistyvät orientaatiokursseilla ITKY100 Yliopisto-opiskelu ja opintojen suunnittelu (pakollinen kurssi kaikille tiedekunnan kandiopiskelijoille).

    Kurssit ovat johdatus akateemiseen maailmaan ja opiskeluun. Niiden tarkoituksena on tehdä opintojen aloituksesta mahdollisimman sujuvaa. Kurssien aikana tutustutaan omaan oppiaineeseen, Jyväskylän yliopistoon ja Jyväskylään kaupunkina. Saat tietoja mm. opiskeluun liittyvistä taidoista ja opintojen suunnittelusta, opit navigoimaan yliopistolla, tutustut erilaisiin oppimista tukeviin tietojärjestelmiin ja oppimisympäristöihin ja ennen kaikkea tutustut opiskelukavereihisi. Siksi onkin erittäin tärkeää, että olet mukana heti alusta alkaen!