Informaatioteknologian tiedekunta

IT-tiedekunta uudistettiin vastaaman 2020-luvun tarpeita - maamme monipuolisin IT-alan tiedekunta

Viimeisin muutos keskiviikko 05. huhtikuuta 2017, 10.29

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta hyväksyi 29.3.2017 vuosien 2017–2020 opetussuunnitelman. IT-tiedekunta vastaa alan nopeisiin muutoksiin uudistamalla sekä kandidaatti- että maisterikoulutuksen. IT-tiedekunta on Suomen ainoa tiedekunta, jossa voi suorittaa tutkinnon joko luonnontieteelliseltä tai kauppatieteelliseltä koulutusalalta ja lisäksi valmistua opettajaksi, tehdä maisteritutkinnon kognitiotieteestä ja kyberturvallisuudesta.

Tulevaisuudessa IT-tiedekunnassa keskeisiä kehittämiskoulutusaloja ovat digitalisaatio, tekoäly, data-analyysi, robotiikka, tietoturvallisuus, esineiden internet (IoT) ja teollinen internet, kvanttilaskenta, ohjelmistotuotanto, koulutusteknologia, pelien suunnittelu, kognitiotiede, ohjelmistoliiketoiminta sekä tietojärjestelmätiede.

IT-tiedekunnassa valmistellaan uutta digitalisaation sivuainekokonaisuutta sekä yhdessä muiden tiedekuntien kanssa teknologiaa, tiedettä ja taidetta yhdistävää kokonaisuutta.

Näillä uudistuksilla IT-tiedekunnasta tulee maamme monipuolisin IT-alan koulutusyksikkö. Uudet koulutusavaukset vastaavat kansallisia digitaalisuustrategioita.

Koulutusta uudistettaessa on kuultu monipuolisesti Jyväskylän alueen yrityksiä ja tehty katsaus alan kansainvälisistä trendeistä. Alan osaajista on yrityksissä kova pula.

  • Toivomme, että tällä uudella koulutusohjelmalla Jyväskylässä toimivat yritykset saavat tulevaisuuden kehitystarpeita vastaavia osaajia. Jyväskylän yliopisto tulee tarjoamaan myös Urasilta-ohjelman kautta räätälöityä koulutusta yrityksille, kertoo dekaani Pekka Neittaanmäki.
  • IT-tiedekunnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden sisäänottoa nykyisestä noin 400 opiskelijan tasosta 500 opiskelijaan. Tavoite on kasvaa yli 3 000 opiskelijan koulutuskeskittymäksi vuosina 2018–2020, toteaa dekaani Neittaanmäki.

Lisätietoja:
Dekaani Pekka Neittaanmäki
Informaatioteknologian tiedekunta
Jyväskylän yliopisto 

pekka.neittaanmaki@jyu.fi
p. 040 550 7005

kuuluu seuraaviin kategorioihin: