Informaatioteknologian tiedekunta

Huawei valitsi lähtijät kulttuuria ja teknologiaa yhdistävälle opintomatkalle - Otto Jahnukainen mukaan Jyväskylän yliopistosta

Viimeisin muutos maanantai 07. elokuuta 2017, 13.42

Vuoden 2017 Seeds for the Future -ohjelman opiskelijat on valittu. Hakuseulan läpi valikoitui kymmenen suomalaista opiskelijaa, jotka matkustavat elokuussa Huawein vieraaksi Kiinaan. Opiskelijat pääsevät tutustumaan yhtiön pääkonttoriin sekä tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin trendeihin. Jyväskylän yliopistosta mukaan valittiin tietotekniikkaa opiskeleva Otto Jahnukainen.

Huawei on toteuttanut vuodesta 2008 asti tieto- ja viestintäteknologian opiskelijoille suunnattua Seeds for the Future -ohjelmaa. Huawein globaali opiskelijaohjelma käynnistettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuosi sitten, jolloin kymmenen hengen suomalaisryhmä matkusti Kiinaan. Tänä vuonna tilaisuus päästä Huawein vieraaksi Kiinaan kiinnosti opiskelijoita laajasti. Kesäkuussa päättyneeseen hakuun saapui hakemuksia lähes kaikista Suomen yliopistoista.

– On ilahduttava nähdä, että ohjelma kiinnosti näin laajasti opiskelijoita ympäri Suomen. Viime vuoden ohjelma sujui erittäin hyvin, mikä on varmasti yksi syy kiinnostukseen. Hakemuksista näki, että niiden eteen oli nähty paljon vaivaa, sanoo Huawein viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Hennariikka Andersson.

Jyväskylän yliopistosta mukaan Otto Jahnukainen

Jyväskylän yliopistosta mukaan valittiin tietotekniikkaa opiskeleva Otto Jahnukainen. Hän on innostunut tulevasta opintomatkasta.

– Ensireaktioni oli hienoinen hämmennys, mutta innostuminen valtasi mielen hyvin nopeasti.

Jahnukainen toivoo pääsevänsä matkalla oppimaan erityisesti Huawein tuotekehityksestä.

– Matkalla toivoisin, että pääsisin tutustumaan, kuinka tuoteidea matkaa ideasta valmiiksi tuotteeksi sekä yleisesti kuinka kansainvälinen teknologiayritys toimii.

Kulttuuria Kiinan muurilla ja huipputeknologiaa Huawein pääkonttorilla

Valitut kymmenen opiskelijaa lentävät Kiinaan elokuussa. Ensimmäisellä viikolla he tutustuvat Kiinan kulttuuriin ja kieleen maan pääkaupungissa Pekingissä. Toisella viikolla ryhmä suuntaa Shenzheniin Huawein pääkonttorille perehtymään tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin innovaatioihin yhtiön omien asiantuntijoiden johdolla.

– Haluamme konkreettisesti tukea ja kannustaa lahjakkaita suomalaisopiskelijoita eteenpäin ICT-alalla. Huawein pääkonttorilla suomalaisopiskelijat saavat erinomaisen mahdollisuuden soveltaa opintojaan käytännön tasolla sekä oppia uutta alan osaajien ohjauksessa, Andersson kertoo.

Vuonna 2017 Seeds for the Future -ohjelmaan valittiin kymmenen opiskelijaa kuudesta yliopistosta: Noora Tanska (Aalto-yliopisto), Janne Gröndahl (Aalto-yliopisto), Jani Kurki (Aalto-yliopisto), Jonne Huotari, (Helsingin yliopisto), Joni Toppari (Tampereen teknillinen yliopisto), Ville Tahvanainen (Tampereen teknillinen yliopisto), Joel Reijonen (Vaasan yliopisto), Tommi Karjalainen (Oulun yliopisto), Riikka Haataja (Oulun yliopisto) sekä Otto Jahnukainen (Jyväskylän yliopisto).

Huawei-yhteyshenkilö

Hennariikka Andersson, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Huawei Technologies Oy, 040 845 8066, hennariikka.andersson@huawei.com

Lisätietoja Huaweista:

Huawei on johtava maailmanlaajuinen tieto- ja viestintäteknologian ratkaisujen tarjoaja, joka palvelee telealan operaattoreita, yrityksiä, kuluttajia ja julkista sektoria. Yhtiö tekee myös tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa ympäri maailman. Huawein innovatiivisia ICT-ratkaisuja, -tuotteita ja -palveluita käytetään yli 170 maassa.

Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa. Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Huawei työllistää T&K-keskuksissaan ympäri maailman yli 75 000 insinööriä. Yhtiö palkkaa vuosittain jopa 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa – enemmän kuin yksikään muu toimija alalla.

Vuonna 1987 perustettu Huawei on yksityinen yritys ja täysin työntekijöidensä omistama. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kiinan Shenzhenissä.

Suomessa Huaweilla aloitti toimintansa vuonna 2008 ja työllistää tällä hetkellä yli 340 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa myyntikonttori sekä kaksi tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, joista toinen Helsingissä ja toinen Tampereella.