Informaatioteknologian tiedekunta

IT-tiedekunta juhlisti 50-vuotista koulutusta tukemalla koululaisia, opiskelijoita ja opiskelijayrittäjyyttä

Viimeisin muutos perjantai 17. marraskuuta 2017, 16.31

IT-tiedekunta juhli perjantaina 17.11.2017 IT-alan koulutuksen 50 vuotista taivalta Jyväskylän yliopistossa julkaisemalla historian ja etnologian laitoksen tekemän tutkimuksen Jyväskylän yliopiston ICT-alan koulutuksen ja tutkimuksen vaikuttavuudesta. Julkistettavassa historiassa todettiin IT-tiedekunnan keskeinen rooli Keski-Suomen kehittämisessä.

IT-tiedekunta jatkaa kehittämistyötä ja lähivuosina erityisinä kohteina ovat tulevaisuuden oppijat eli koulumaailma, opiskelijaympäristön kehittäminen ja opiskelijayrittäjyys. Tämän takia IT-tiedekunta haluaa juhlavuotenaan muistaa Keski-Suomen koululaisia, IT-alan ainejärjestöjä sekä yrittäjyyttä tukevia pelialan ja nuorten yrittäjien yhteisöjä.

Juhlan kunniaksi lahjoitamme yhteensä 30 000 euroa:

1. Keski-Suomen koululaisten innovointiohjelma 5 000 euroa (tulossa koko maakuntaa koskeva hanke),
  2. Nuorten peliohjelmointikurssi 5 000 euroa,
  3. ainejärjestö Linkki Jyväskylä ry 5 000 euroa,
  4. ainejärjestö Dumppi ry 5 000 euroa,
  5. Peliosuuskunta Expa 5 000 euroa ja
  6. Jyväskylä Entrepreneurship Society JES 5 000 euroa.

Esimerkiksi klo 11–12 keskusteltiin IT-alan kuumimmista trendeistä ja klo 13–15 kuultiin mielenkiintoisia näkemyksiä IT-alan opetuksen kehityksestä.

Illan juhlatilaisuudessa esiteltiin viideltä vuosikymmeneltä professorien ja laajasti yritysmaailman tervehdyksiä. Lisäksi Keski-Suomen tietojenkäsittely-yhdistys Ketky ry palkitsi Keski-Suomen IT-toimialan edistämisessä ansioituneita henkilöitä ja töitä. Palkintojen jaossa on huomioitu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi ja yliopiston IT-koulutuksen 50-vuotisjuhlavuosi.

Illan juhlatilaisuudessa julkaistu historiikki: https://www.jyu.fi/it/julkaisut/julkaisut/it_kirja_2017.pdf.

Dekaani Pekka Neittaanmäki, Jyväskylän yliopisto, Informaatioteknologian tiedekunta, pekka.neittaanmaki@jyu.fi, puh. 040 550 7005

Hallintopäällikkö Jaana Markkanen, Jyväskylän yliopisto, Informaatioteknologian tiedekunta, jaana.a.markkanen@jyu.fi, puh. 040 805 3279