Informaatioteknologian tiedekunta

Jyväskylän yliopisto rekrytoi huippuprofessorin ulkomailta

Viimeisin muutos tiistai 06. kesäkuuta 2017, 13.20
Jyväskylän yliopisto rekrytoi huippuprofessorin ulkomailta

Professori Pekka Abrahamsson

Aivotuonnilla vahvistusta IT-alan yritysten kasvaviin tarpeisiin

Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunta on rekrytoinut ulkomailta Suomeen huippuprofessori Pekka Abrahamssonin, jolla on monipuolinen työura sekä Suomessa että ulkomailla. Abrahamsson on aikaisemmin työskennellyt VTT:ssa, toiminut Helsingin yliopiston professorina ja sen jälkeen professorina ja dekaanina mm. Italiassa ja Norjassa. Nokia säätiön tunnustuspalkinnollakin palkittu Pekka Abrahamsson kuuluu ohjelmistotuotannon (software engineering) tämän hetken tunnetuimpiin professoreihin maailmassa ja on pitänyt satoja vierailuluentoja ympäri maailmaan eri yliopistoissa ja yrityksissä. Abrahamsson on monilahjakkuus, jonka intellektuaalinen ja ekonominen vaikutus on paljon Keski-Suomea laajempi. Abrahamsson on hankkinut mm. EU-rahaa yli 100 miljoonaa euroa.

– Yliopistojen rahoitusleikkauksien on pelätty johtavan "aivovientiin". Uusi rekrytointimme osoittaa kuitenkin, että yliopistoilla on mahdollisuus myös ”aivotuontiin”. Seitsemän vuoden ulkomailla olon jälkeen Abrahamsson palaa takaisin monin tavoin kokeneempana ja verkostoituneempana kuin lähtiessään – voisi sanoa, että raskassarjalaisena, toteaa IT-tiedekunnan dekaani Pekka Neittaanmäki.

– Olen saanut tarjouksia ympäri maailmaa, mutta Jyväskylän yliopisto valikoitui monen joukosta dynaamisuudellaan, iskukykyisyydellään ja aidolla tekemisen meiningillään. Lisäksi IT-tiedekunta on Suomen paras esimerkiksi tieteellisessä laskennassa, tietojärjestelmätieteessä ja kyberturvallisuudessa. Jyväskylään rakentuu aivan uudenlainen startup-yliopisto ja haluan olla rakentamassa sitä, toteaa professori Pekka Abrahamsson.

– Jyväskylässä on paljon kasvavia ohjelmistoalan yrityksiä ja Abrahamssonin rekrytointi vastaa myös IT-alan yritysten kasvaviin tarpeisiin. Abrahamssonin tutkimus uudistaa ja palvelee niin ohjelmistoyrityksiä kuin digitalisaatiokehitystäkin, tietojärjestelmätieteen professori Mikko Siponen linjaa.

Professori Pekka Abrahamsson (Kuva: Simon Pugh)
Professori Pekka Abrahamsson voitti parhaan projekti-pitchauksen palkinnon tammikuun lopussa Brysselissä. (Kuva: Simon Pugh)

Lisätietoja:

Professori Pekka Abrahamsson +358 40 541 5929, pekkaa@ntnu.no,
Dekaani Pekka Neittaanmäki, +358 40 550 7005, pekka.neittaanmaki@jyu.fi
Professori Mikko Siponen, +358 50 558 8128, mikko.t.siponen@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: