Informaatioteknologian tiedekunta

Agora ICT-forum: Get Creative, Get Connected, Get Coding! Micro:bit in Finland and around the world 29.9.

Viimeisin muutos keskiviikko 20. syyskuuta 2017, 13.38
Milloin 29.09.2017
alkaa 14.15 loppuu 15.00
Missä Ag C231 (Agora, 2nd floor)
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Tervetuloa Agora ICT-foorumiin perjantaina 29.9. klo 14.15-15.00 Agora C231 (2. krs.). Zach Shelby, Micro:bit Educational Foundation -yhdistyksen toimitusjohtaja, kertoo Micro:bitin pilotti-hankkeesta Suomessa. Pilottiin valittiin mukaan 50 suomalaista peruskoulua. Esitys on englanniksi.

Zach Shelby on toimitusjohtaja Micro:bit Educational Foundation -yhdistyksessä, joka hallinnoi BBC:n aloittamaa Micro:bit -projektia. Projektin tarkoitus on jakaa valittuihin kouluihin Micro:bit -laitteita, joiden avulla lasten on helpompaa ja hauskempaa oppia koodaamista sekä muita tietoteknisiä taitoja.

----

Welcome to Agora ICT-forum Friday 29.9. at 14:15-15:00, in Ag C231 (Agora, 2nd floor). Talk will be given in English.

Speaker: CEO Zach Shelby, Micro:bit Educational Foundation

Title: Get Creative, Get Connected, Get Coding! Micro:bit in Finland and around the world

The Micro:bit Educational Foundation became an independent non-profit organisation in October 2016 to manage the BBC micro:bit project started by the BBC with its twenty-nine partners. The project gave away 1 million micro:bits, one to every 11 to 12 year-old child in the UK. According to UK studies, it is easier and more fun to learn computer skills using the micro:bit and 87 % of teachers said their pupils learned how to code with the device. Micro:bit Foundation is giving away thousands of micro:bits all over the world. The Foundation's CEO Zach Shelby hopes that some day all schools will offer the best teachers in the world the opportunity to use simple teaching tools for coding and robotics to help create a positive impact on girls and also boys and pupils from rural areas.

Now, the University of Helsinki’s Innokas Network and the Micro:bit Foundation is running a cooperative project for a Finnish national pilot of the BBC micro:bit in fifty schools. The small and powerful micro:bit was already in use at fifteen schools around Finland. When the pilot has been launched this autumn, fifty more schools have joined them, 100 Finnish teachers have been trained and 2000 micro:bits were given away with the aim of developing and sharing best practices, aligned to the Finnish National Core Curriculum, for the teaching of programming and robotics.

The presentation is part of the multiplier event series of "KIDS INSPIRING KIDS IN STEAM" Erasmus+ project. More information on other related events.

More information on the "KIDS INSPIRING KIDS IN STEAM" Erasmus+ project.