Informaatioteknologian tiedekunta

Jyväskylän vuoden 2016 kongressipalkinto Bridges Finland 2016 -konferenssille

Viimeisin muutos keskiviikko 18. tammikuuta 2017, 14.48
Jyväskylän vuoden 2016 kongressipalkinto Bridges Finland 2016 -konferenssille

Kongressipalkitut Raine Koskimaa (vas.), Kati Valpe, Pekka Neittaanmäki, Osmo Pekonen, Taru-Maija Heilala-Rasimov, Pirjo Häkkinen ja Kristof Fenyvesi

Jyväskylän vuoden 2016 kongressipalkinto myönnettiin 17.1.2017 pidetyssä tilaisuudessa 9.-.13.8.2016 järjestetylle BRIDGES FINLAND 2016 (Mathematics, Music, Art, Architecture, Education, Culture) -konferenssille.

Palkintosumman 2000 euroa vastaanotti Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pekka Neittaanmäki yhdessä järjestelytoimikunnan kanssa. Palkinnon myönsi kongressimarkkinoinnin taustaryhmä, joka koostuu oppilaitosten, kaupungin sekä kokouspalveluja tuottavien yritysten edustajista. Palkinnon jakoivat Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen.

Vuosittain eri puolilla maailmaa järjestetty Bridges-konferenssi yhdistää eri tieteen- ja taiteenalat – ja kaiken perustana on matematiikka. Konferenssiin osallistui 353 henkilöä 27 eri maasta. Konferenssissa järjestettiin ainutlaatuinen erityisesti lapsille suunnattu yleisöpäivä, joka kokosi reilut 2000 jyväskyläläistä tutustumaan esimerkiksi siihen, kuinka 3D-tulostimella tehdään pannukakkuja.

Bridges-konferenssin järjestivät Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta, humanistinen tiedekunta ja matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta sekä Bridges organisaatio.