Informaatioteknologian tiedekunta

Pelaajien kokonaisvaltaisesta kehittymisestä kerättävä data ja sen hyödyntämismahdollisuudet jalkapallossa ja salibandyssa 12.5.

Viimeisin muutos torstai 04. toukokuuta 2017, 15.13
Milloin 12.05.2017
alkaa 10.15 loppuu 11.45
Missä Ag Gamma
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

Kehityspäällikkö, LitT, Hannele Forsman, Eerikkilän Urheiluopiston valmennuskeskuksesta pitää perjantaina 12.5. klo 10:15-11:45 (Ag Gamma) kaikille avoimen yleisöluennon. Tervetuloa!

Aiheena on "Jalkapallossa ja salibandyssa pelaajien kokonaisvaltaisesta kehittymisestä kerättävä data ja sen hyödyntämismahdollisuudet".

JalkapalloEerikkilän Urheiluopiston kehittämän kokonaisvaltaisen kehittymisen seuranta -konseptin kautta kerätään säännöllisesti dataa nuorten pelaajien kehittymisestä.

Dataa kerätään vuosittain noin 5.000 pelaajan perusvalmiuksien (tekniset, taktiset, fyysiset, psyykkiset) kehittymisestä, harjoittelun määrästä ja laadusta sekä itse pelistä (pelianalyysit, videot).

Kaikki tieto tallennetaan keskitetysti MyEerikkilä nimiseen sähköiseen ympäristöön, josta se on katsottavissa pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille sekä exportattavissa tutkimuskäyttöön.

Pelaajille, valmentajille ja valmennuspäälliköille näytettävä tieto tähtää välittömästi sen hetkisen valmennusprosessin tehostamiseen.

Tutkimuskäytön näkökulmasta järjestelmään syntyy pitkältä ajalta seurantadataa, jonka avulla voidaan esimerkiksi löytää asioita, jotka ennustavat tulevaa menestystä jalkapallossa/ salibandyssa.

Tavoitteena jatkossa on kehittää toimintamalleja, joilla kerätty data palvelisi yhä paremmin sekä käytännön valmennusta että tutkimustoimintaa.