Informaatioteknologian tiedekunta

Jyväskylän yliopisto kansanomaisti tekoälyn

Viimeisin muutos perjantai 17. marraskuuta 2017, 09.42

Osana informaatioteknologian koulutuksen 50-vuotisjuhlaa Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunta julkaisi lehden, jossa kerrotaan kansantajuisesti tutkimuksen uusimmasta trendistä: tekoälystä.

Kaikille vapaasti saatavilla oleva Keski-Suomen ICT -lehti vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Mitä tekoäly on? Mistä tekoäly syntyy ja kuka sitä hallitsee? Miten yritykset hyödyntävät tekoälyä? – Haastateltavina ovat Ilmatieteen laitos, Kela, Trafi, Tulli ja Yle sekä it-yritykset ja pankit. Miten tekoälyä hyödynnetään uudessa digisairaalassa? Minkälaiseen matematiikkaan tekoälyn pohjautuu? Miten tekoälyä tutkitaan? Millainen historia tekoälyllä on? Lisäksi lehteen on koottu tekoälyyn liittyviä lyhenteitä ja terminologiaa.

Koska tekoäly tulee koskemaan kaikkia kansalaisia, myös tekoälystä kansankielellä kertova lehti on kaikkien vapaasti luettavissa sähköisesti osoitteessa www.jyu.fi/it/ictlehti. Lisäksi lehdestä on otettu 10.000 kappaleen painos, jota jaetaan yrityksiin, kouluihin ja opiskelijoille.

Lehden pääkirjoituksessa dekaani Pekka Neittaanmäki suosittelee rajojen madaltamista yliopiston ja lukion välillä. ”Tekoälyn opetus voidaan viedä myös kouluihin. Toivon, että tämän lehden välityksellä myös koululaiset tulevat tietoiseksi yhteiskunnan kehityksestä ja uusista läpimurtoteknologioista.”

Lue lisää: www.jyu.fi/it/ictlehti

Yhteystiedot:
Dekaani Pekka Neittaanmäki, Jyväskylän yliopisto, Informaatioteknologian tiedekunta, pekka.neittaanmaki@jyu.fi, puh. 040 550 7005