Informaatioteknologian tiedekunta

Missä Agora
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

IT-tiedekunta osallistuu kansainväliseen Tutkijoiden yö -tapahtumaan perjantaina 29.9.2017 - Tervetuloa!

Kaikki tapahtumamme ovat Agoran aulassa, os. Mattilanniemi 2. Jyväskylän yliopiston ohjelma ja tarkemmat tiedot.

Työpajat

• Millaista on tehdä VR-peliä?it_2017.PNG

Tule kokeilemaan yliopiston opiskelijaryhmien kehittämiä virtuaalitodellisuuspelejä. Pelit toimivat Oculus Rift / HTC Vive –virtuaalilaseilla. Kuulet myös kokemuksia VR-pelien kehittämisestä, pelialalla työskentelystä ja peliajan opiskelu- ja uramahdollisuuksista.

• Making sense of experience - Kokemuksen synnyinseutuja selvittämässä
    Miten ihmisen kokemukset syntyvät? Tässä työpajassa pääsette kokeilemaan ja kokemaan ihan kummallisia asioita, joita tutkijat ovat selvittäneet. Tule testaamaan miten eri tavoin pystyt ilmaisemaan aistikokemuksiasi. Miten voimme tietää, kuinka muut ihmiset kokevat asioita? Entä mikä on kielen ja kokemuksen suhde? Mitä kokemus oikeastaan on ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat? Tule ottamaan selvää!

• Mitä ohjelmointi oikein on?
    Tule tutustumaan ohjelmointiin sekä ohjelmoinnilliseen ajatteluun koulutusteknologian opiskelijoiden vetämiin työpajoihin. Työpajoissa riittää puuhaa sekä lapsille että aikuisille, koululaisille ja opettajille, kuin myös jo varttuneemmallekin väelle. Tule haastamaan omaa ajatteluasi ja ratkomaan visaisia pulmia sekä puuhaamaa toiminnallisiin pajoihin.

• Voisiko joku tuntematon hallita ajoneuvoasi?
    Tule katsomaan havaintoesitys auton toimintoihin vaikuttamisesta, tutustumaan aiheeseen enemmän ja kysymään lisää tutkijoilta itseltään.

• Hacking smart home devices -työpaja (klo 16-22)
    -
    Tule katsomaan, miten Hacking smart home devices -työpajassa hakkeroidaan kodin älylaitteita! Esineiden internet (IoT, Internet of Things) on erilaisten laitteiden kytkeytymistä tietoverkkoon – esimerkiksi television, kahvinkeittimen tai sykemittarin. Kun IoT-laite kytketään verkkoon, sen ohjaus on mahdollista esimerkiksi internetselaimen tai älypuhelinsovelluksen avulla. IoT-laite altistuu kuitenkin samanlaisille tietoturvahaasteille ja haavoittuvuuksille kuin mikä tahansa tietokone – tietoturva-aukkojen hyödyntäminen on jopa helpompaa IoT-laitteiden heikon tietoturvan vuoksi. Tule näkemään ja kuulemaan, miten IoT-laitteita voidaan hakkeroida, mitä niillä voidaan sen jälkeen tehdä ja miten tämä vaikuttaa käyttäjien yksityisyyteen ja turvallisuuteen - jopa terveyteen.

Kauppakorkeakoulu on mukana myös klo 16-20

JSBE osallistuu myös Agorassa olevilla työpajoilla/ständeilla:

• Tule pelaamaan työhyvinvointibingoa!
  • Mitä hyötyä digitaalisuus voisi tuoda yrityksen liiketoimintaan?
  • Mikä on tubettajien suosion salaisuus, entä millainen suhde yleisöllä on suosituimpiin tubettajiin?

Avaruusrekka tulee taas

Mattilanniemeen saapuu myös avaruusrekka 29.9. klo 16 alkaen. Rekassa on simulaattoreita, joilla kävijät pääsevät kokemaan ja näkemään avaruuden olosuhteita. Rekassa kerrotaan Suomi 100 -satelliitista ja sen avaruussäähän liittyvästä tutkimuksesta, ja siellä olevassa puhastilassa tehdään myös oikea satelliitti – joka tosin pääsee avaruuden sijaan vain maistamaan avaruudellisia olosuhteita stratosfääriin. Lue lisää.

Valon kaupunki - City of Light

Samaan aikaan on myös 12. kertaa järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma, joka valtaa Jyväskylän valolla 28.-30.9. Mattilanniemessä on Valon kaupunki -sisältöä perjantaina seuraavasti, klo 20-24:

• Valon kaupunki -seminaari 2017 Hotelli Albassa klo 13.
  • Alban Valoillallinen & teematerassin tarjoilut, klo 18.
  • Ylistönrinteen kampuksen julkisivu herää eloon Kari Kolan valoteoksen myötä 150 metrin matkalta.
  • Valoon-valoteos - Teräksinen kansallislintumme, joutsen, nousee siivilleen Ylistönsillan läheisyydessä.
  • Muotoilija Elina Ahosen Kolo-teos rakentuu Alban rantaan.
  • Hotelli Alban pääsisäänkäynnin päällä tunnelmaa ja erilaisia sävyjä luo hengittävä värivaloteos.