IT-palvelut

Yliopiston virustorjuntaohjelmisto vaihtuu

Microsoft Forefront Endpoint Protection yliopiston työasemiin

Yliopisto on uusinut Microsoftin Campus Agreement –tason sopimuksen laajennettuna (Microsoft Core Cal).

Kolmivuotinen sopimus pitää sisällään myös virustorjuntaohjelmiston (Microsoft Forefront Endpoint Protection) joka korvaa nykyisin käytössä olevan Symantec-ohjelmiston.

Symantecin sopimus päättyy 01.04.2012, johon mennessä Symantecin ohjelmisto tulee poistaa sekä yliopiston koneista että henkilökunnan ja opiskelijoiden kotikoneista.

Windows kotikoneissa Symantec voidaan korvata esimerkiksi ilmaisella Microsoftin Security Essentials virustorjunnalla, joka toiminnallisuudeltaan pitkälti vastaa yliopistolle tulevaa Microsoft Forefront Endpoint Protectionia.

Yliopiston AD-verkkoon liitettyjen työasemien virustorjuntaohjelmisto vaihdetaan helmi-maaliskuun 2012 aikana.

Käyttäjille muutos on näkymätön.

Ohjeet Symantecin poistamiseen kotikoneelta ja Microsoft Security Essentialsin asentamiseen kotikoneelle (Windows):  https://www.jyu.fi/thk/ohjeet/tutoriaalit/antivirus

IT-palvelut/palvelupiste
Puhelin: 014 - 260 3600