IT-palvelut

Viestin lähettäminen ja omat asetukset

Tässä kerrotaan kuinka postilistalle lähetetään viestejä ja kuinka omia asetuksia voi muuttaa.

Miten lähetän viestin postilistalle?

Postilistalle voit lähettää viestisi osoitteeseen postilistan-nimi@lists.jyu.fi .

Kun vastaat listalta tulleeseen viestiin sähköpostiohjelmasi Vastaus-komento (Reply) voi lähettää viestisi kaikille postilistalla oleville (osoitteeseen postilistan-nimi@lists.jyu.fi), jos postilistan perustaja on niin määritellyt, tai vain viestin lähettäjälle.

Miten muutan listalla olevaa osoitettani, nimeäni tai listaoptioitani?

Kirjaudu sisään optiosivullesi (http://lists.jyu.fi/mailman/options/listannimi/email-osoitteesi) käyttäen listan salasanaasi. Jos salasanasi on unohtunut käytä ensin toimintaa "Password reminder"/"Salasanan muistuttaja".

Laita uusi osoitteesi kahteen ruutuun ("New Address"/"Uusi osoite" ja "Again to confirm"/" Uusi osoite uudestaan") ja mahd. uusi nimi ruutuun "Your name (optional)"/"Nimi (vapaaehtoinen)" ja klikkaa "Change My Address and Name"/"Muuta osoitteeni ja nimeni".

Osoitteen ja nimen voit muuttaa myös samalla kaikille listoillesi ruksaamalla ensin "Change globally"/"Muuta kaikkiin listoihin".

Mailman-ohjelma varmistaa uuden osoitteen lähettämällä siihen vahvistus/confirmation-viestin. Vastaa siihen sähköpostissasi reply/vastaa -toiminnalla jättäen Aihekentän (Subject) koskemattomaksi. Mitään tekstiä vastaukseen ei pidä lisätä eikä siinä saa olla skandimerkkejä esim. ä- tai ö-kirjaimia. (Automaattinen tulleen viestin kopio voi sisältää niitä!) Voit myös käyttää muita vahvistustapoja, kuten vahvistuskyselyssä kerrotaan.

Optioiden muuttaminen

Optioista ehkä tärkein on viestien lähetyksen laittaminen päälle tai pois (Mail delivery Enabled/Disabled). Listan ylläpitäjä näkee tämän ylläpitosivuilla listan jäsenlistassa "Nomail"/"Ei postia"-valintana. Tämänkin option voi halutessaan muuttaa kaikille listoilleen (globally).

Optioiden muutosten päätteeksi muista klikata "Lähetä muutokseni"/"Submit my changes".