IT-palvelut

Postilistalle liittyminen ja listalta eroaminen

Tässä kerrotaan kuinka postilistalle liitytään ja kuinka siitä erotaan.

Miten liityn postilistalle?

(Liittymissivun kielen voi muuttaa halutessaan.)
Listan listinfo-sivulla (http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/listannimi) kohdassa "Subscribing to ..." tai "Listalle ... liittyminen" kirjoita sähköpostiosoitteesi tekstiruutuun "Your email address"/Sähköpostiosoitteesi sitten keksimäsi salasana kahteen password/salasana-ruutuun ja klikkaa Subscribe/Liity. (Mailman generoi salasanan jos jätät salasanaruudut tyhjäksi.)

Seuraavaksi Mailman (yleensä) lähettää sähköpostilla vahvistuspyynnön (confirm) antamaasi osoitteeseen. Siihen voit vastata pelkällä tyhjällä vastausviestillä (reply/vastaus). Aihekentässä (Subject) on valmiina tarvittava confirmation-koodi. Vaihtoehtoinen vahvistustapa on www-osoitteessa, joka tarjotaan vahvistuspyynnössä.

Sitten listan ylläpitäjä voi vielä hylätä tai hyväksyä liittymisen. Liittymisestä tulee (yleensä) Mailmanin lähettämä tervetuloviesti, joka sisältää lyhyet ohjeet ja salasanasi listalle sekä listaan liittyvän www-sivusi (ns. optiosivun) osoitteen.

Vaihtoehtoinen liittymistapa on sähköpostiviestillä osoitteeseen listannimi-join@lists.jyu.fi tai listannimi-subscribe@lists.jyu.fi , missä listannimi on listan nimi. Viestissä ei tarvita mitään sisältöä eikä aihe-tekstiä. Vahvistuskyselyt seuraavat kuten edellä.

 

Miten eroan postilistalta?

Mailman lähettelee kuukausittain muistutusta (reminder), jossa on ohjeet. Muistutus sisältää optiosivusi www-osoitteen ja salasanasi. (Omalle optiosivulle pääsee myös listinfo-sivun kautta käyttäen "Unsubscribe or Edit Options"/"Irtisanomis- tai muokkausvalinnat"-toimintaa.) Optiosivullesi sisäänkirjoittautumisen jälkeen paina nappia Unsubscribe/Irtisano (huomaa ensin varmistusnappi). Jos salasana on unohtunut sen, saa sähköpostissa painamalla nappia Remind/Muistuta tai "Email My Password To Me".

Vaihtoehtoinen (helpompi) tapa on lähettää sähköpostiviesti osoitteeseen listannimi-leave@lists.jyu.fi tai listannimi-unsubscribe@lists.jyu.fi. Mailman pyytää tähän vahvistuksen sähköpostilla samaan tapaan kuin listalle liittymisestä. Huomaa että tällä vaihtoehdolla erotessasi sähköpostisi lähettäjäosoitteen (From-osoite) pitää olla täsmälleen sama, kuin osoite, joka listalta halutaan irtisanoa.