IT-palvelut

Tentaattori: tentin arvosteleminen

Ohje tentaattorille tentin arvostelemisesta Exam-järjestelmässä.

HUOM! Käytä Examia Firefoxilla tai Chromella, järjestelmä ei toistaiseksi toimi Internet Explorer -selaimella.

 1. Kirjaudu Exam-järjestelmään omilla yliopiston tunnuksillasi osoitteessa etentti.jyu.fi
 2. Tentaattorin työpöydällä näet listan omista tenteistäsi. 
  • Opiskelijoiden varattavissa olevat tentit
  • Julkaistut tentit, jotka eivät näy opiskelijoille (voimassaoloaika päättynyt tai kaikki määritellyt osallistujat suorittaneet)
  Yhteenvetotaulukon Arvioimatta -sarakkeesta näet, kuinka monta tenttisuoritusta odottaa tarkastustasi.

  Tentaattorin työpöytä

  Klikkaa tentin nimi -linkkiä ja näet ko. tentin alta eri opiskelijoiden arvioitavana olevat tenttivastaukset:

  Tenttivastaukset

4.  Avaa opiskelijan tarkastamaton tentti klikkaamalla Opiskelijan nimeä.

Tentin arviointi -näkymän yläreunasta näet tietoa mm. kuinka kauan opiskelija teki tenttiä ja onko opiskelijalla aiempia tenttisuorituksia samaan tenttiin. 

Exam_arviointi_alkunäkymä2Näet nyt ensimmäisen tenttikysymyksen ja osan opiskelijan vastauksesta. Klikkaa sinistä nuolta, jolloin opiskelijan koko vastaus tulee näkyville.


Exam sininen nuoli

6. Pudotusvalikosta voit merkitä ko. kysymykselle pistemäärän (tai hyväksytty/hylätty, jos olet määritellyt sen tentin arviointiskaalaksi)
Näet samalla myös vastauksen pituuden sanoina ja merkkeinä.  

Exam arviointi 1

6. Voit antaa opiskelijalle myös sanallista palautetta: Anna palautetta -kenttä tulee näkyville oikeaan yläkulmaan ja kirjoita "kelluvaan" tekstikenttään. Lopuksi sulje palautelaatikko klikkaamalla punaista Piilota palaute -nuolta. Kommenttisi tallentuu automaattisesti.


Anna palautetta1Anna palautetta 2

 

7.  Lopuksi valitse Tentin arvosana -pudotusvalikosta arvosana.
* Voit tarvittaessa vaihtaa tentin suoritustyypin osasuoritukseksi sekä määritellä opintopisteet.


Lukitse arviointi

8.  HUOM: klikkaa lopuksi Lukitse arviointi ja tiedota opiskelijaa -painiketta. Exam vielä varmistaa, että "Arvosanan kirjaamisen jälkeen et voi enää muuttaa arviointia". Hyväksy OK:lla.  => Tentti siirtyy Rekisteröidyt -otsikon alle.

Opiskelijalle lähtee automaattisesti sähköpostitse viesti siitä, että arviointi on tehty. Opiskelija näkee arvioinnin tiedot järjestelmästä.

* Huom. vaihtoehtoisesti: voit klikata Tallenna -painiketta, mikäli haluat tehdä "välitallennuksen" ja  palata ko. arvioinnin tekoon loppuun saakka myöhemmin. Jälkikäteen työpöydän Arvioidut  tentit -näkymässä voit valita tentin ja klikata Lukitse arvointi ja tiedota opiskelijaa -painiketta, koska muutoin suoritus ei etene järjestelmässä loppuun saakka ja opiskelija EI näe tulostaan Exam-järjestelmästä.

9. HUOM! Suoritus ei vielä mene Examista suoraan rekisteriin, joten huolehdi suorituksen viennistä opintorekisteriin erikseen!