IT-palvelut

Opiskelija: eTentin tekeminen

Katso lyhyt ohjevideo miten tenttiminen tapahtuu.

Kirjautuminen

1. Kirjaston eTenttitilassa etsi ensin tietokone, joka on sinulle arvottu (olet saanut tiedon koneen numerosta sähköpostiviestinä heti ilmoittautumisesi jälkeen).

  • Jos olet unohtanut koneen numeron, voit kirjautua mille hyvänsä koneelle ja saat tuolloin tiedon oikean koneen numerosta. Pystyt siis tenttimään vain ja ainoastaan sinulle arvotulla koneella.

2. Avaa Mozilla Firefox -selain.

3. Kirjaudu järjestelmään omilla yliopiston tunnuksillasi.

 • Jos tenttiaikasi on alkanut ja olet oikealla koneella, tentti käynnistyy suoraan.
 • Jos tenttiaikasi ei ole vielä alkanut ja olet oikealla koneella, odota tenttivarauksesi alkuun. Tentti alkaa automaattisesti.
 • Jos et ole oikealla koneella, järjestelmä kertoo millä koneella ja mihin aikaan tenttisi on.

Tentin tekeminen

  5. Tentti käynnistyy suoraan heti kirjautumisen jälkeen. Ensimmäisellä sivulla näet tentaattorin kirjoittamat ohjeet tenttiin. Jos ohjeita ei ole, näet heti ensimmäisen kysymyssivun eli ensimmäisen tentittävän aiheen (kirjan) kysymykset. Huom. Tentti jakautuu eri sivuille sen mukaan, montako eri aihealuetta tentaattori on siihen määritellyt.

  Kuvassa näet vasemmalla lyhyen ohjeistuksen. Pääset etenemään ensimmäiseen kysymykseen klikkaamalla sinistä nuolipainiketta. (Vaihtoehtoisesti voit edetä  myös oikean reunan harmailla painikkeilla: tässä myös samalla näet kuinka monta eri aihealuetta on yhteensä.tentissä)

  Opiskelija tenttimässä 1

  6. HUOM: Tenttikysymykset ovat oletuksena suljettuina (harmaa nuoli). Saat vastauskentän näkyviin kysymystekstiä klikkaamalla.

  • Tekstieditorilla kirjoittaessa voit samalla halutessasi muotoilla tekstiä. Tallenna-painike on editorin alareunassa.

  7. Siirry eteenpäin seuraavaan aihealueen tenttikysymyksiin.

  • Jäljellä olevan tenttiaikasi näet oikeasta yläreunasta.
  • Voit halutessasi palata aiempiin vastauksiisi klikkaamalla uudelleen kysymystä tai oikeasta reunasta aihealuetta.
  • Järjestelmä tallentaa automaattisesti vastaukset 1 minuutin välein.
  • Vältä sulkemasta selainta kesken tentin.

  Kun olet tehnyt tentin, klikkaa Tallenna ja palauta tentti -painiketta. Saat vielä Vahvista-kysymyksen ja klikkaa Kyllä-painiketta. Siirryt automaattisesti pois järjestelmästä.  8. Kirjaudu ulos järjestelmästä ja koneelta. Voit poistua tenttitilasta, vaikka tenttiaikaa olisi jäljellä.

    

    * Ongelmatilanteissa:

    • jos tentin aikana ilmenee yllättävä ongelmatilanne kuten esimerkiksi sähkökatkos tai ongelma järjestelmän toiminnassa, odota hetki ongelman korjaantumista ja tilanteen korjaannuttua jatka tenttiä
    • tenttitilassa on puhelin, jolla voit tarvittaessa ilmoittaa ongelmasta IT-palveluiden lähituelle