IT-palvelut

Mikä eTentti on ja miten sen voi ottaa käyttöön?

eTentti on sähköinen tentti, jonka opiskelija suorittaa itsenäisesti yliopiston pääkirjaston kolmannessa kerroksessa olevassa eTenttitilassa valitsemanaan ajankohtana kirjaston aukioloaikojen puitteissa.
  • eTenttitilassa on kulunvalvonta sekä kameravalvonta.
  • Tietokoneissa on selain, Adobe Reader ja Notepad sekä OneNote-ohjelma kaavojen ja kuvioiden tekemistä varten.
  • Koneilla on rajoitettu verkkoyhteys ja niillä pääsee vain Exam -eTenttisovellukseen. Muistitikkujen tai cd-levyjen käyttö on estetty.
  • Tilassa on yhteensä kaksitoista työpistettä ja niistä kolme on väljemmin kalustettuja esimerkiksi pyörätuolilla liikkumista varten sekä pöydän korkeus on sähköisesti säädettävissä.
  • Kuulustelujen suorittaminen ei saa olla kuitenkaan yksinomaan eTentti-järjestelmän varassa mm. esteettömyyssyistä. Katso tarkemmin eTentin esteettömyydestä.

eTentin tarkoituksena on tukea opiskelijoiden joustavampaa tenttimistä ja se on osa yliopiston laajempaa strategista tavoitetta tukea joustavampia opintojen suorittamisen tapoja.

eTenttinä voi suorittaa yleisiä tai henkilökohtaisia tenttejä (tietylle opiskelijalle/opiskelijoille osoitettu tai kypsyysnäyte).

eTentin tekemiseen varattu aika on joko 1h 50 minuuttia (110 min) tai 3h 50 minuuttia (230 min). Tentti täytyy aloittaa 15 minuutin sisällä varatusta ajasta. Myöhästyminen myös vähentää tenttiaikaa.

 

Käyttöönotto

Opettaja voi halutessaan ottaa eTentin käyttöön kurssillaan yhtenä tenttimismuotona. eTentin ei mielellään tulisi olla kurssin ainut suoritustapa.

Opettaja voi kirjautua omilla yliopiston tunnuksilla Exam-järjestelmään osoitteessa etentti.jyu.fi