IT-palvelut

Mikä on eTentti?

Mikä on eTentti, miten eTentti toimii, hyödyt opiskelijalle.

eTentti on sähköinen tentti, jonka opiskelija suorittaa itsenäisesti joko yliopiston pääkirjaston kolmannessa kerroksessa olevassa eTenttitilassa valitsemanaan ajankohtana yliopiston kirjaston aukioloaikojen puitteissa tai X-rakennuksen eTenttitilassa.

eTenttitilassa on kameravalvonta. Tilassa on kolme työpistettä, jotka ovat väljemmin kalustettuja esimerkiksi pyörätuolilla liikkumista varten ja joiden pöydän korkeus on sähköisesti säädettävissä. Tenttien suorittaminen ei saa olla yksinomaan eTentti-järjestelmän varassa mm. esteettömyyssyistä. Katso tarkemmin eTentin esteettömyydestä.

eTentin tarkoituksena on tukea opiskelijoiden joustavampaa tenttimistä ja se on osa yliopiston laajempaa strategista tavoitetta tukea joustavampia opintojen suorittamisen tapoja. eTentti on tarkoitettu Jyväskylän yliopiston opiskelijoille.

Miten eTentti toimii?

 1. Opettaja lisää tentin perustiedot ja kysymykset eTenttisovellukseen.
 2. Opiskelija ilmoittautuu tenttiin eTenttisovelluksessa.
 3. Opiskelija saa ilmoittautumisesta yliopiston sähköpostiosoitteeseensa automaattisen vahvistusviestin, jossa kerrotaan opiskelijalle arvottu kone etenttitilassa.
  (Opettajille lähetetäään automaattisesti kerran viikossa sähköpostitse yhteenvetoviesti, jossa on tietoa mm. tenttiin ilmoittautuneista ja arvioitavista tenteistä.)
 4. Opiskelija jättää ylimääräiset tavaransa eTenttitilan vieressä olevaan lukittavaan kaappiin ja suorittaa tentin eTenttitilassa.
 5. Tentin jälkeen opiskelija ottaa tavaransa kaapista ja jättää avaimen kaapin oveen.
 6. Opettaja saa tiedon suoritetusta tentistä sähköpostitse.
 7. Opettaja tarkistaa ja arvioi tentin.
 8. Opiskelija saa sähköpostitse tiedon valmiista arvoinnista. Opiskelija kirjautuu Exam-järjestelmään lukeakseen arvosanan ja mahdollisen kirjallisen palautteen.
 • Opettajalla on 2 viikkoa aikaa tarkistaa tentti. Kesällä (1.6.-31.8.) tehdyillä tenteillä voi tiedekunnan päätöksestä olla kaksi viikkoa pidempi tarkistusaika.

Hyödyt opiskelijoille

 • mahdollisuus jaksottaa omia opintojaan paremmin
 • mahdollisuus valita tenttiaika itselleen parhaiten sopivana ajankohtana
 • kurssikirjojen parempi riittävyys
 • rauhallisempi tenttitilanne
 • mahdollisuus käyttää tietokonetta tentin suorittamiseen

Lisätietoja

etentti-support (at) jyu.fi