IT-palvelut

Videoiden lataaminen Omaan Kansioon

Ideana on tarjota helppo tapa opiskelijolle ja opettajille lisätä videoita tai muuta mediaa kurssisuorituksia varten.

Katso tästä ohjevideo Oman kansion käytöstä...

Oman kansion käyttö ja mediasivujen lisääminen:

 • Siirry nettiosoitteeseen http://moniviestin.jyu.fi ja kirjaudu sisään omalla käyttäjätunnuksellasi klikkaamalla ruudun oikeasta yläkulmasta "JYU log in". Ensimmäisellä käyttökerralla sinulle esitetään tekijänoikeusehdot. Tutustu tarkasti tekstiin ja hyväksy ehdot sivun alareunasta.
 • Siirry Omaan Kansioon klikkaamalla vihreästä palkista kohtaa: Oma kansio. Vaihtoehtoisesti voit klikata oikeasta yläkulmasta nimesi ja valitse: Oma Kansio

 

 • Uuden videon voit lisätä klikkaamalla vihreää "Lisää uusi mediasivu" -nappia.

Sivu nimeää automaattisesti mediasivun. Pääset muokkaamaan tätä myöhemmin.

 • Nyt voit ladata haluamasi videotiedoston verkkoon. "Choose file (Valitse tiedosto)" -napista avautuu tiedostonselausikkuna, jonka avulla voit valita videon. Sen jälkeen klikkaa "Lähetä". Videon siirtäminen verkkoon alkaa. (2)
  • Enkoodauksen eteneminen -välilehdellä voit seurata videon valmistumista. "Näytä" -välilehteä klikkaamalla voit katsoa videon kun se on valmis.

  • Kun video näkyy netissä, voit lähettää selaimen osoiterivillä näkyvän linkin haluamillesi vastaanottajille.

  Mediasivuja voi muokata helposti myöhemmin lisää. Valitse Muokkaa -välilehti ja kokeile! Voit vaihtaa median nimen ja lisätä kuvaustekstin ynm.

  Sisällön näkyminen ja säilytys

  Huom! Henkilökohtaiset mediasivut säilyvät moniviestimessä 180 päivää, kunnes ne poistetaan automaattisesti. Näet itse jokaisen mediasivun säiltysajan ja saat varoituksen hyvissä ajoin ennen poistamista.

  Jos haluat jonkun videon talteen, voit tallentaa sen omalle koneelle (linkki löytyy videoruudun alta "Lataukset" -välilehdeltä) tai videotuki voi pyynnöstä siirtää sen Moniviestimessä pysyvämpään säilöön Ohjemat-kansion alle.

  Oma kansio näkyy vain sinulle itsellesi. Kukin mediasivu näkyy niille, jotka tietävät kyseisen sivun osoitteen. Oma kansio -osioon tallennetut videot eivät näy sivuston hakutuloksissa.

  Liitteet, kuvat, linkit

  Jokaisen mediasivun alle voit helposti lisätä liitetiedostoja, kuvia, linkkejä tai jopa alasivuja. Kokeile!

  Lisätietoja

  Lue Moniviestimen ominaisuuksista ja Ohjeet sisällöntuottajalle.

  Jos tulee teknisiä ongelmia, ota yhteyttä tukilomakkeella.

  Ohjevideo: