IT-palvelut

Videoiden katselu mobiililaitteilla

Tallenteiden katselu onnistuu kaikilla yleisimillä mobiililaitteilla (Android, Apple iOS ja Windows Phone). Suorat lähetykset ovat katsottavissa Android- ja iOS-laitteilla.

Videoiden katselun vaatimukset

  • Videoiden katseluun tarvitaan vähintään 1 Mbs nopeudella toimiva nettiyhteys.
  • Tarkimman HD-videon katseluun vaaditaan vähintään 4 Mbs nettiyhteys

Suosittelemme tarkistamaan ennen videoiden katselua, että matkapuhelinliittymässäsi on kiinteähintainen datapaketti.

 

Tallenteiden katselu mobiililaitteilla

Moniviestimen videotallenteet näkyvät yleisimmillä puhelinten ja tablettitietokoneiden käyttöjärjestelmillä (Android, Apple iOS ja Windows Phone).

Android- ja iOS-laitteet näyttävät videot nettisivun sisällä kuten tietokoneetkin ja videon voi halutessaan suurentaa koko ruudun täyttäväksi. Windows Phone-laitteilla video avautuu laitteen omaan videontoisto-ohjelmaan. Mikäli saat Android- tai iOS-laitteella ilmoituksen "No compatible source was found for this video" käytä videon alta löytyviä Katselulinkit mobiililaitteille-linkkejä.

Huom! Apple iPad-käyttäjät: Koko näytön tila (Full Screen) aktivoidaan zoomauksen sormieleellä, eli samalla tavalla kuin suurentaisit vaikkapa valokuvaa laitteen näytöllä. iPad ei näytä muista laitteista tuttua "Full Screen" -näppäintä videoruudun oikeassa alalaidassa.

 

Suorien lähetysten katselu mobiililaitteilla

Suorien lähetysten katselu on mahdollista Android- ja Apple iOS-laitteilla. Suoran lähetyksen videoikkunan alapuolella on linkki "Katselulinkit mobiililaitteille" - tätä klikkaamalla löydät linkit, joilla mobiililaitteesi osaa avata suoran lähetyksen.

Suorien lähetysten katselu ei valitettavasti ole mahdollista Windows Phone -laitteilla.

 

Tallenteiden katselu televisiosta Chromecast-laitteen avulla

Moniviestin tukee videotallenteiden katselua Chromecastin kautta. Google Chromecast on televisioon kytkettävä lisälaite, jonka avulla Android-älypuhelimista ja tablettitietokoneista voi toistaa videosisältöä langattomasti TV-ruudulle.

Varmista, että Chromecast-laite ja älypuhelin/tabletti on yhdistetty samaan langattomaan verkkoon (WLAN). Kun käynnistät videon toiston mobiililaitteellasi, videoruudun vasempaan ylälaitaan ilmestyy oheisen kuvan mukainen harmaa Chromecast-kuvake:

ChromecastAloitus

Paina kuvaketta ja valitse esiin ponnahtavasta valikosta Chromecast-laitteesi nimi. Tämän jälkeen TV-ruudulla näkyy hetken aikaa valitun Moniviestin-tallenteen nimi, jonka jälkeen toisto käynnistyy televisiossa.

Kun Chromecast-toisto on onnistuneesti käynnissä, mobiililaitteen ruudulla näkyy seuraava näkymä:

ChromecastKaytossa

Voit hypätä videolla haluamaasi kohtaan oranssia aikajanakursoria siirtämällä ja asettaa toiston taukotilaan vasemman alanurkan "pause"-nappia painamalla.

HUOM! Jos mobiililaitteen näyttö sammuu virransäästötilaan katselun aikana, videosoittimesta täytyy näytön herättämisen jälkeen painaa vasemman alanurkan "play"-nappia, jotta videota voi jälleen kelata eri kohtiin. Mobiililaitteen näytön sammuminen ei kuitenkaan vaikuta televisiossa näkyvän videokuvan toistoon millään tavalla.

Tarkempia tietoja Chromecastin käytöstä löydät Googlen tukisivuilta.