IT-palvelut

Videoiden katselu tietokoneella

Videoiden katseluun tarvitaan laajakaistayhteys ja moderni nettiselain.

Videoiden katselun vaatimukset

  • Normaalitarkkuuden videoiden katseluun tarvitaan vähintään 1 Mbps nopeudella toimiva nettiyhteys.
  • Videot toimivat moderneissa selaimissa HTML5-muodossa, joten Flash-lisäosaa ei videoiden katseluun tarvita.

HD-videon katseluun vaaditaan vähintään 2 Mbps (720p) tai 4 Mbps (Full HD) nettiyhteys

Mobiilivideoiden katsomiseen tarvitaan mobiili 3G- tai 4G-yhteys. Suosittelemme tarkistamaan ennen videoiden katselua, että matkapuhelinliittymässäsi on kiinteähintainen datapaketti, jottei videoiden katselusta johtuva datasiirto aiheuta odottamattomia lisäkuluja matkapuhelinlaskulle.

Selaimet

  • Firefox 3.6, Safari 4, Opera 10 ja Chrome 4 (ja uudemmat) tukevat oletuksena HTML5-videota
  • Internet Explorer 7 ja Internet Explorer 8 eivät tue HTML5:sta, joten niissä tulee olla Flash-player -lisäosa.
  • Useimmat mobiililaitteet (iPhone/iPad, Android, Windows Phone jne.) tukevat HTML5:sta, mutta joissain tilanteissa videot saattavat pyöriä hitaasti nettiyhteyden hitaudesta tai laitteen heikosta tehosta johtuen. Videon voi joidenkin ohjelmien kohdalla ladata katsottavaksi suoraan laitteessa.

Videoiden katselun FAQ - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kun video alkaa, siinä näkyy vain vihreää mutta ääni kuuluu?

Odota hetki (max 20 s.), niin kuva selkeytyy! Sama juttu videon kelaamisen kanssa. Ilmiö johtuu videon pakkauksesta ja ns. keyframeista. Eli suoratoistettavassa verkkovideossa vain tiettyjen sekuntien välein näytetään kokonainen kuva (keyframe) ja siinä välissä siirretään vain kuvassa tapahtuvat muutokset.

Video alkaa näkyä ja kuulua aluksi hyvin, mutta sitten ääni katoaa ja/tai kuva pätkii?

Videotiedosto käyttää liian suurta kaistaa omaan nettiyhteyden nopeuteesi nähden. Vaikka käytössäsi olisikin laajakaista, niin jotkut videot on tehty "vielä laajemmalle kaistalle". Vaihda videoikkunan alareunassa olevasta "rataskuvakkeesta" toiston laatu matalammaksi, jolloin nettiyhteyden nopeus riittää paremmin.

Voit joissain tapauksissa ladata koko videotiedoston ensin koneellesi videoikkunassa olevan "Lataukset" -välilehden kautta. Valitse sopiva tallennusmuoto (HD, SD, Mobiili). Tämä mahdollisuus on olemassa vain jos ohjelman tekijä on sallinut videon lataamisen omalle koneelle.

Ääni kuuluu todella hiljaa ja epäselvästi, mikä neuvoksi?

Äänenvoimakkuutta voi nostaa videoruudun alareunasta. Tarkasta myös tietokoneen ääniasetukset.

Suosittelemme, että ohjelmia katsotaan kuulokkeiden tai erillisten kaiuttimien kanssa. Kannettavien tietokoneiden omat kaiuttimet eivät ole yhtä tehokkaita.

Mistä saan polkuavaimen?

Polkuavaimen saa luennon järjestäjältä tai luennoitsijalta. Jos olet kadottanut tai unohtanut polkuavaimen, ota yhteys kurssin opettajaan. Videotuki ei voi luovuttaa polkuavainta ilman todisteita siitä, että sinulla on materiaaliin katseluoikeus.

Avoimen yliopiston opiskelijat näkevät polkuavaimet videolinkkien yhteydessä Optimassa tai oppiaineen palvelusivuilla.

Moniviestin kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa. HAKA-käyttäjätunnus ei toimi. Mikä avuksi?

Ohjelmien katselemiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai kirjautumista. Katselijan tarvitsee kirjautua sisään vain silloin, jos hän haluaa kommentoida videoita.

Jos pyrit sivulle jota ei ole vielä julkaistu, Moniviestin pyytää sinua kirjautumaan. Julkaisemattomille sivuille pääsevät kuitenkin ainoastaan sisällöntuottajat ja sivuston ylläpitäjät.

Jos olet varma, että sivun pitäisi olla julkaistu, ota yhteyttä tahoon, jolta sait linkin tuolle sivulle.