IT-palvelut

Opettajan FAQ

Tähän sivuun kootaan JY:ssa usein kysyttyjä kysymyksiä

Katso vinkkejä myös  laajat HY:n ohjeet - FAQ

ASETUKSET

 • Voinko pakottaa verkkokurssilleni oletuskielen? Kyllä, ks. ohje.
 • Voinko asettaa kurssille loppumispäivämäärän? JY:n versiossa 3.1. tämä ei ole vielä mahdollista. Kun kurssi loppuu, opettaja käy vaihtamassa piilota/hidden -määrityksen, jonka jälkeen opiskelijat eivät enää pääse verkkokurssille.

AKTIVITEETIT eli tehtävät

 • Keskustelualue: Voiko opettaja valita asetuksista anonyymi-keskustelu-vaihtoehdon?
  Ei voi. Opiskelija voi työskennellä anonyymina Palaute-aktiviteetissa.
 • Keskustelualue: Voiko opettaja tulostaa kaikista keskusteluista yhteenvedon?
  Ei voi. Opettaja voi kuitenkin hyödyntää esim. aktiviteetin laajennettu haku-toimintoa: klikkaa keskustelualueella oikean yläkulman Etsi viesteistä -toimintoa ja syötä hakusanat yhteen tai useampaan kenttään.
 • Keskustelualue: voiko opettaja tai opiskelija muokata lähettämäänsä viestiä jälkikäteen?
  Viestin lähettämisen jälkeen sinulla on 30 minuuttia aikaa muokata viestiäsi eli korjata kirjoitusvirheet tms., jonka jälkeen viesti lukittuu eikä sitä voi enää muokata. Samalla Moodle lähettää viestisi sähköpostilla ko.keskustelualueen tilaajille.

 • Keskustelualue: miten luon ryhmille omat keskustelualueet? Luo ensin ryhmät ja sitten vain yksi keskustelualue. Ks. ohje

 • Wikit: Voiko opettaja lisätä omia kommentteja ryhmäwikiin sekä henk.kohtaiseen "oppimispäiväkirjaan" että ryhmäwikiin?  Entä voiko muille opiskelijoille määritellä oikeuksia lukea toisen opiskelijan oppimispäiväkirjaa? 
  Opettaja voi kommentoida sekä henkilökohtaista- että ryhmäwikiä. Opiskelijat voivat kommentoida ja lukea muiden muutoksia vain ryhmäwikissä.

 • Tentti: voinko lisätä uusia kysymyksiä tenttiin, jos opiskelija on jo vastannut tenttiin?
  Opettaja ei voi lisätä uusia kysymyksiä, mikäli yksikin opiskelija on jo vastannut tenttiin (huom. myös testiopiskelija!). Kysymyksiä voi kuitenkin muokata jälkikäteen, esim. kirjoitusvirheitä tai kieliasua. Vinkki: jos käytät testiopiskelijaa, voit käydä poistamassa ko. testiopiskelijan testikerran (....) Muistathan myös, että kaikki tekemäsi kysymykset kertyvät kysymyskirjastoon, josta voit käyttää niitä uusissa tenteissä.