Firefox tai Thunderbird eivät käynnisty?

Firefox-selain tai Thunderbird-sähköpostiohjelma ei käynnisty, mikä avuksi?

« Takaisin sisällysluetteloon

Ongelmia Firefoxin tai Thunderbirdin käynnistyksessä

1) Firefox ei käynnisty ja antaa virheilmoituksen "Could not initialize the application's security component"

Ratkaisu: poista U-asemalta tiedosto U:\Firefox\cert8.db

2) Firefox ja Thunderbird eivät käynnisty, jos U-levylle on jäänyt niiden käyttämä lukkotiedosto.

Ratkaisu: poista tiedostot U:\Firefox\parent.lock ja U:\Mozilla\Thunderbird\parent.lock jonka jälkeen ohjelmat käynnistyvät normaalisti.

Myös OpenOffice käyttää vastaavaa lock-tiedostotekniikka. Sen lukkotiedosto sijaitsee hakemistossa c:\Documents and Settings\kayttajatunnus\Application Data\OpenOffice.org2 . Lukkotiedosto on nimeltään .lock

Tarkista myös, että U-levylläsi on riittävästi vapaata tilaa!

Huom! Firefox ei käynnisty myöskään silloin jos olet kirjautuneena kahteen koneeseen yhtä aikaa ja se on toisessa koneessa jo käytössä.