Miten aktivoin suorakäytön käyttöoikeuden?

« Takaisin sisällysluetteloon

Suorakäyttäjäksi suorakäyttökoneisiin pääsee aktivoimalla käyttöoikeuden www-selaimella osoitteessa: http://salasana.jyu.fi/. Siellä aktivointi tapahtuu kohdasta "salasanan vaihto ja tunnuksen tietojen päivitys" ja edelleen napista "Activate UNIX". Aktivoinnin jälkeen nappin teksti muuttuu muotoon "Deactivate UNIX", josta suorakäyttöoikeutensa voi peruuttaa. Muutokset astuvat voimaan noin puolessa tunnissa.

Varsinainen suorakäyttö tapahtuu ssh-ohjelmilla, Windowsissa esim. Putty-ohjelmalla, joka luo ssh-pääteyhteyden mikron ja (suorakäyttö)palvelimen välille tai esim. WinSCP-tiedonsiirrolla. Molemmat ovat ilmaisia.