Miksi palvelu X ei toimi koneessani/koneeseeni maailmalta?

Miksi koneeseeni asentama FTP/WWW/jne. palvelu ei toimi muualta maailmalta? Tai miksi maailmalla oleva palvelu ei toimi yliopistoverkosta käsin?

« Takaisin sisällysluetteloon

Seuraavat protokollat on estetty opiskelijaverkkojen ja ulkomaailman välillä:

• www (nettisivupalvelut, portti 80)
  • lpd (line printer daemon, portti 515)
  • domain (name domain server, portti 53)
  • tftp (trivial file transfer protocol, portti 69)
  • netbios (windows-jaot, portit 138 ja 139)
  • smtp (simple mail transfer protocol, portti 25)
  • ssmtp (smtp over ssl, portti 465)
  • loc-srv (location service (windows), portti 135)

Lisäksi yliopistotasolla on esitetty muutamien turvattomien protokollien käyttö, mm.:

• ftp
  • telnet

Estot on tehty lähinnä tietoturvasyistä, mm. spämmäyksen ja tietomurtojen estämiseksi.

Sähköpostin lähetys yliopistoverkosta tapahtuu vain yliopiston lähtevän sähköpostin palvelinten kautta. Ulkopuolisten palveluntarjoajien sähköpostipalvelimien käyttö yliopistoverkosta käsin sähköpostin lähetykseen ei ole sallittu.