Sisäänkirjautuminen ja kotihakemisto ilman verkkoyhteyttä

« Takaisin sisällysluetteloon

JYUNETiin liitetyt kannettavat tietokoneet on konfiguroitu niin, että niihin voi kirjautua myös ilman verkkoyhteyttä. Tämä edellyttää, että olet kirjautunut kannettavaasi vähintään yhden kerran niin, että verkkoyhteys on käytössä koko ajan sisäänkirjautumisesta uloskirjautumiseen saakka. Näin kirjautumistietosi kakuttuvat ja profiilistasi tallettuu kopio kannettavan levylle.

Voit myös asettaa koko kotihakemistosi tai kotihakemiston tietyt hakemistot myös ilman verkkoyhteyttä käytettävissä oleviksi. Tämä tapahtuu napauttamalla haluttua kansiota Windows Explorerissa oikeanpuoleisella hiirinäppäimellä ja valitsemalla Make Available Offline. Offline-tilassa tehdyt muutokset synkronoidaan automaattisesti kannettavasta koneesta palvelimen levylle, kun seuraavan kerran kytkeydyt kannettavallasi verkkoon.