Tiedostojen palauttaminen

« Takaisin sisällysluetteloon

Työasemien levyt eivät ole automaattisen varmuuskopioinnin piirissä. Vältä tärkeiden tiedostojen tallentamista työaseman levylle (C:\MyTemp tai D:\). Jos vahingossa poistat työaseman levyllä sijainneen tiedoston, eikä sitä löydy Roskakorista (Recycle Bin), sen palauttaminen ei enää onnistu.

Tallenna henkilökohtaiset tiedostosi verkkolevylle U:\ asemaan ja henkilökunnan yhteisessä käytössä olevat tiedostot laitoksen kansioon S:\ asemalla.

Jos olet tuhonnut tiedoston verkkolevyltä, voit itse palauttaa sen takaisin. Samalla tavoin voit palauttaa takaisin työtiedostosi aiemman version. Jos tiedostoa ei alla olevilla ohjeilla löydy (jos aikaa poistamisesta on yli kaksi viikkoa), ota yhteyttä lähitukeen.

Aiemman version palauttaminen käy näin:

• Klikkaa tiedostonimeä Resurssienhallinnassa (Windows Explorer) hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä
  • Valitse Ominaisuudet (Properties), Aiemmat versiot (Previous versions) ja Palauta (Restore) haluamasi versio.

Huom! Havaittu että seuraava toiminto ei toimi samalla tavalla kun Windows 7 näyttökieli on Suomi, joten jos yrität palauttaa tiedostoa jonka tuhoamisesta on pidempi aika kuin tunti-pari, vaihda toimenpiteen ajaksi näyttökieleksi Englanti.

Tuhotun tiedoston palauttaminen käy näin:

Käynnistä Resurssienhallinta (Windows Explorer), klikkaa kansiota jossa tuhottu tiedosto sijaitsi hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja valitse Ominaisuudet (Properties).

PreviousVersionsEN1

Valitse Aiemmat versiot (Previous Versions) välilehti.

PreviousVersionsEN2

Valitse listalta haluamasi ajankohta ja Avaa (Open). Tällöin avautuu uusi Resurssienhallinta -ikkuna, josta voit palauttaa haluamasi tiedostot takaisin käyttöön Kopioimalla ja Liittämällä (Edit > Copy - Edit > Paste) ne nykyiseen paikkaan.

PreviousVersionsEN3

Vastaavalla tavalla voit palauttaa myös tuhotun kansion sisältöineen takaisin.

HUOM: Linux työasemilla ja palvelimilla palautukset tulee pyytää ylläpidolta.