Uloskirjautuminen ja koneen/näytön sammuttaminen

« Takaisin sisällysluetteloon

JYUNET (ad.jyu.fi) on aktiivinen keskitetty järjestelmä, joka levittää käyttöjärjestelmän, ohjelmistot ja ohjelmistojen päivitykset automaattisesti työasemiin. Muutokset jaetaan kohteisiinsa seuraavilla menetelmillä:

• Konetta uudelleenkäynnistettäessä (esim. ohjelmien asentuminen, tietoturvapäivitykset).
  • Käyttäjän sisäänkirjautuessa (useimmat käyttäjäkohtaiset asetukset).
  • Käytön aikana taustalla (useimmat järjestelmän konfiguraatiomuutokset).

Jotta koko järjestelmä olisi jatkuvasti mahdollisimman ajantasainen ja joustavasti hallittavissa, on hyvä, että kaikki laitteet ovat jatkuvasti päällä.

Kaikkien käyttäjien - siis myös henkilökunnan ja projektien - olisi syytä kirjautua ulos kotiinlähtiessä, jotta:

• Kone voidaan tarvittaessa ilta/yöaikaan bootata, jolloin koneisiin saadaan ajettua sisään tietoturvapäivitykset ja asennettua uudet/päivitetyt ohjelmistot.
  • Sisäänkirjautuessa luettavat asetukset olisivat mahdollisimman ajantasaiset

Mitä haittaa on koneen sammuttamisesta?

Käynnistyminen voi kestää pitkään, koska käynnistyksen yhteydessä asennetaan tietoturvapäivitykset, uudet ohjelmistot ja aiemmin asennettujen päivitykset. Erityisen kiusallista on, jos luentosalikone on sammutettu yöksi ja aamulla ensimmäinen luennoitsija joutuu odottamaan luentonsa ensimmäisen tunnin koneen käynnistymistä.

Mitä haittaa on, jos koneesta ei uloskirjaudu töistä lähtiessä?

Tietoturvapäivitysten, ohjelmapäivitysten ja uusien ohjelmien asentaminen ei onnistu.

Koneiden jatkuva päälläpitäminen kuluttaa sähköä. Tästä syystä koneiden päälläolokäytäntöä tarkistetaan. Pyrkimys on keskitettyyn koneiden päälläolon hallintaan (automaattinen herätys tarvittaessa).

Myös sammutettu näyttö ja sammutettu työasema kuluttavat sähköä!