Uusi tieto ei päivity selaimeen

WWW-selain näyttää uusilla sivuilla edelleen vanhaa tietoa tai sivu näkyy oudosti. Mikä neuvoksi?

« Takaisin sisällysluetteloon

Näppäimistöllä toimiessa webselaimissa yleensä toimii pikanäppäinyhdistelmä CTRL + R (Control ensin pohjaan, jonka jälkeen painetaan kerran R-näppäintä), Internet Explorerissa sama on Ctrl + F5.

Hiirellä toimiessa paina sivun päällä hiiren oikeaa näppäintä ja valitse valikosta Päivitä (Resfesh/Reload). Nämä toiminnot päivittävät näkyviin uusimman version sivustosta, vaikka websivustolle olisi tehty hiljattain päivityksiä ja ne eivät näy oikein.

Jos uusittu sivu ei tule heti näkyviin päivitystoimintoa kannattaa kokeilla mieluten esim. 3 kertaa lyhyen ajan välein. Jos ei vieläkään synny tuloksia, lue ohje eri webselainten sivuhistorian (cache) ja evästeiden (cookies) tyhjennykseen.