Miksi WLAN ei toimi?

Miksi WLAN-yhteys toimii huonosti tai ei ollenkaan?

« Takaisin sisällysluetteloon

Heikko yhteys tukiasemaan

WLAN -yhteys saadaan sitä varmemmim mitä lähempänä verkon tukiasemaa ollaan. Yhteyden saaminen riippuu paitsi tukiaseman etäisyydestä myös tukiaseman ja kannettavan tietokoneen välillä olevista materiaaleista. Myös ihmisten oleskelu tai liikkuminen langattoman verkon vyöhykeellä voi vaikuttaa yhteyden saamiseen. Lisäksi eri WLAN-korttien herkkyydessä on eroja. Erot tulevat selkeimmin näkyviin verkkon kantoalueen äärirajoilla.

Jos yhteyttä muodostettaessa ollaan verkon reunamilla, voi yhteyden muodostuminen tapahtua hitaammin kuin lähellä tukiasemaa. Jos verkon signaali on heikko voi yhteyden muodostumisenjälkeen tulla ilmoitus "Limited or no connectivity". Yhteys ei tällöin toimi. Tällaisessa tilanteessa voi yrittää etsiä paremman paikan kannettavalle ja kokeilla yhteyden muodostamista uudelleen. Signaali voi joskus vaikutaa vahvalta, mutta jos siitä suurin osa on kohinaa ei toimivaa yhteyttä välttämättä saavuteta. Lisäksi on muistettava, että WLAN -yhteys on langattomalla kortilla varustetun laitteen ja tukiaseman välistä tietoliikennettä. Vaikka tukiaseman signaali näkyy jollekin laitteelle, voi myös sellainen tilanne olla mahdollinen, että tukiasema ei näe sitä tavoittelevaa laitetta. Tällaiset tilanteet ovat hyvinkin mahdollisia, kun liikutaan verkon kantoalueen äärirajoilla.

Langattomien verkkojen peittoalueet löytyvät kuuluvuuskartoista.