Pikaohjeet

Pikaohjeita (how-to). Yksiselitteisiä ja selkeitä pikaohjeita asioiden tekemiseen.
Kohderyhmät
Any audience
Opiskelija
Henkilökunta
Ylläpitäjä
Vierailija
Kaikki

Any audience

Yleistä

Yliopiston tietoturvaperiaatteet
Yliopiston turvallisuuspolitiikka määrittelee tietoturvallisuuden tavoitteet. Yliopiston hallitus on käsitellyt turvallisuuspolitiikkaa 15.6.2011.
Moodlesta pikaohjeita

Opiskelua tukevat järjestelmät: Google Apps

Asiakirjojen tuominen Google-dokumentteihin
Dokumenttityypit
Google Drive: Dokumenttityypit
Dokumenttien hallinta
Google Drive: Dokumenttien hallinta
Dokumenttien jakaminen, yksityisyys ja julkaiseminen
Google Drive: Dokumenttien jakaminen, yksityisyys ja julkaiseminen
Kommenttien tulostaminen Google Drive-dokumenttiin
Miten saan tulosteeseen kommentit mukaan?

Opiskelua tukevat järjestelmät: Moodle

Moodle-työtilan perustaminen
Moodle-työtilan perustaminen

Tietoturva

Tietoturvaoppaat
Tietoturvaoppaat opiskelijoille ja henkilökunnalle. Linkkejä lisätietoihin.

Tietoturva: Omat laitteet

USB-muistitikun käyttösuosituksia
USB-muistitikku on hyvä väline tietojen siirtoon. Näillä ohjeilla saat tiedot pysymään tallessa.

Tietoturva: Yliopiston koneet

Näin lukitset työasemasi
Työaseman lukitseminen tarkoittaa työaseman sulkemista niin, että käytön jatkaminen vaatii salasanaa. Annettuasi salasanasi työpöytä aukeaa samaan kohtaan, kuin mihin aiemmin sen jätit. Työasema tulee lukita aina, kun poistut työpisteeltä esimerkiksi syömään, kahville, tulostamaan tai muille asioille työpäivän aikana.

Työasema

USB-muistitikun käyttösuosituksia
USB-muistitikku on hyvä väline tietojen siirtoon. Näillä ohjeilla saat tiedot pysymään tallessa.
Näin lukitset työasemasi
Työaseman lukitseminen tarkoittaa työaseman sulkemista niin, että käytön jatkaminen vaatii salasanaa. Annettuasi salasanasi työpöytä aukeaa samaan kohtaan, kuin mihin aiemmin sen jätit. Työasema tulee lukita aina, kun poistut työpisteeltä esimerkiksi syömään, kahville, tulostamaan tai muille asioille työpäivän aikana.

Työasema: AD, JYUNET

Ohjelmistoasennukset JYUNET-työasemissa
Ohjelmistoasennukset ja -päivitykset JYUNET-työasemissa

Opiskelija

Yleistä

Moodle korkeakoulujen yhteisopetuksessa
Moodlen käyttö korkeakoulujen yhteisopetuksessa ja Haka-kirjautuminen.
Kuvakaappaus
Kuinka otat kuvakaappauksen tietokoneella. Tässä ohjeessa opastetaan kuvakaappaus Windows, Mac ja Linux -käyttöjärjestelmillä

Mobiililaitteet ja puhelimet: Aktiivitaulut

Aktiivitaulujen ohjeita ja sijainteja
Aktiivitaulujen ohjeita ja sijaintitietoja

Ohjelmistot

Yliopiston asiakirjamallipohjat
Yliopistolla, tiedekunnilla ja laitoksilla on valmiita mallipohjia, joiden avulla saat esimerkiksi gradun tai seminaariesityksen kalvojen muotoiluasetukset kerralla oikein. Säästät aikaa ja vaivaa, ja voit keskittyä tekstin hiomiseen muotoseikkojen sijaan!
PDF-oletuslukijan vaihtaminen
Kuinka vaihdan PDF-oletuslukijan toiseen.
Jyväskylän yliopiston viralliset fontit omalle kotikoneelle
Salaa tiedostosi VeraCrypt-ohjelmalla
Ohje VeraCrypt tiedostosäilön luontiin ja käyttöönottoon.
Jaetun salausavaimen käyttö VeraCrypt tiedostosäilössä

Ohjelmistot: Esitysgrafiikka

PowerPoint-esityksen teon perusteet (Prezi-esityksenä)
Olennaiset toiminnot Powerpoint-esitystä tehdessäsi

Ohjelmistot: Kuvankäsittely

Piirtotyökalut
Piirtotyökalut esim. prosessikaavioiden piirtämiseen.

Ohjelmistot: Office 365

Office 365
Office 365
Office 365 tilin aktivointi
Office 365 tilin aktivoiminen
JY Yammer
JY:n Yammer-ohjeita
JY Yammeriin kirjautuminen
Kuinka kirjaudun JY Yammeriin
Pikaopastus O365:n käyttöön
Yhteenvetoa kysymyksistä O365 -on-line-sovellusten käytön alkumetreillä. HUOM: Julkisessa pilvipalvelussa EI saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja!
JY Yammer -yhteisöpalvelun abc
Näin pääset alkuun Yammer-yhteisöpalvelussa. HUOM: JY Yammer on julkinen pilvipalvelu, jossa EI saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja.

Ohjelmistot: SPSS

SPSS mrInterview
MrInterview -ohjelman käytöstä on luovuttu 1.1.2017 lähtien. Sähköiset kyselyt tehdään webropolilla.

Opiskelua tukevat järjestelmät: Moodle

Moodle-ohjeita
Ohjeita Moodlen käyttöön
Moodleen kirjautuminen
Kuinka kirjaudut JY:n Moodleen

Tietoturva

Salaa tiedostosi VeraCrypt-ohjelmalla
Ohje VeraCrypt tiedostosäilön luontiin ja käyttöönottoon.
Jaetun salausavaimen käyttö VeraCrypt tiedostosäilössä

Tietoturva: Pilvipalvelut

Pilvipalveluohjeita
Tällä sivulla on koottuna pilvipalveluohjeistusta.

Tietoverkot ja etäyhteydet: Palvelujen etäkäyttö

Verkkolevyjen käyttäminen kotikoneelta käsin
Yliopiston verkkolevyjä voi käyttää myös etänä kotikoneelta käsin. Tässä ohjeessa opastetaan verkkolevyn kytkeminen Windowsilla.
Tiedostojen siirtäminen WinSCP-ohjelmalla
Kuinka tiedostoja siirretään kotikoneen ja yliopiston kotihakemiston (U-levyn) tai WWW-hakemiston (W-levy) välillä WinSCP-ohjelmalla.
Putty-ohje
Miten Putty-suorakäyttöohjelmaa käytetään?

Tietoverkot ja etäyhteydet: VPN

Verkkolevyjen käyttäminen kotikoneelta käsin
Yliopiston verkkolevyjä voi käyttää myös etänä kotikoneelta käsin. Tässä ohjeessa opastetaan verkkolevyn kytkeminen Windowsilla.

Työasema: Windows

PDF-oletuslukijan vaihtaminen
Kuinka vaihdan PDF-oletuslukijan toiseen.

Työasema: Linux

Putty-ohje
Miten Putty-suorakäyttöohjelmaa käytetään?
Linux FAQ - käyttäjille
Jyväskylän yliopiston linux käyttäjien pikaohjeet.

Video ja videoneuvottelu: Ruutukaappaus

Ruutukaappausvideoiden tekeminen Expression Encoderilla
Pikaohjeet Expression Encoder 4 -ruutukaappausohjelman käyttöön

Video ja videoneuvottelu: Videoneuvottelu

Ruudunjako
Ruudunjako Ag D121 -luokassa

Henkilökunta

Yleistä

Moodle korkeakoulujen yhteisopetuksessa
Moodlen käyttö korkeakoulujen yhteisopetuksessa ja Haka-kirjautuminen.
Kuvakaappaus
Kuinka otat kuvakaappauksen tietokoneella. Tässä ohjeessa opastetaan kuvakaappaus Windows, Mac ja Linux -käyttöjärjestelmillä

Mobiililaitteet ja puhelimet: Aktiivitaulut

Aktiivitaulujen ohjeita ja sijainteja
Aktiivitaulujen ohjeita ja sijaintitietoja

Ohjelmistot

Yliopiston asiakirjamallipohjat
Yliopistolla, tiedekunnilla ja laitoksilla on valmiita mallipohjia, joiden avulla saat esimerkiksi gradun tai seminaariesityksen kalvojen muotoiluasetukset kerralla oikein. Säästät aikaa ja vaivaa, ja voit keskittyä tekstin hiomiseen muotoseikkojen sijaan!
PDF-oletuslukijan vaihtaminen
Kuinka vaihdan PDF-oletuslukijan toiseen.
Jyväskylän yliopiston viralliset fontit omalle kotikoneelle
Pikastartti sosiaalisen median välineisiin
Tässä yhteenvedossa on tarjolla vinkkejä omatoimiseen some-välineiden hyödyntämiseen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukena.
Salaa tiedostosi VeraCrypt-ohjelmalla
Ohje VeraCrypt tiedostosäilön luontiin ja käyttöönottoon.
Jaetun salausavaimen käyttö VeraCrypt tiedostosäilössä

Ohjelmistot: Esitysgrafiikka

PowerPoint-esityksen teon perusteet (Prezi-esityksenä)
Olennaiset toiminnot Powerpoint-esitystä tehdessäsi

Ohjelmistot: Kuvankäsittely

Piirtotyökalut
Piirtotyökalut esim. prosessikaavioiden piirtämiseen.

Ohjelmistot: Office 365

Office 365
Office 365
Office 365 tilin aktivointi
Office 365 tilin aktivoiminen
JY Yammer
JY:n Yammer-ohjeita
JY Yammeriin kirjautuminen
Kuinka kirjaudun JY Yammeriin
Pikaopastus O365:n käyttöön
Yhteenvetoa kysymyksistä O365 -on-line-sovellusten käytön alkumetreillä. HUOM: Julkisessa pilvipalvelussa EI saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja!
JY Yammer -yhteisöpalvelun abc
Näin pääset alkuun Yammer-yhteisöpalvelussa. HUOM: JY Yammer on julkinen pilvipalvelu, jossa EI saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja.

Ohjelmistot: SPSS

SPSS mrInterview
MrInterview -ohjelman käytöstä on luovuttu 1.1.2017 lähtien. Sähköiset kyselyt tehdään webropolilla.

Opiskelua tukevat järjestelmät: Google Apps

Google Apps -tili henkilökunnalle
Google Apps -tilin luominen henkilökunnan käyttäjätunnukselle

Opiskelua tukevat järjestelmät: Moodle

Moodle-ohjeita
Ohjeita Moodlen käyttöön
Moodleen kirjautuminen
Kuinka kirjaudut JY:n Moodleen
Opiskelijat Moodle-kurssille
Helpointa on hyödyntää opiskelijoiden itserekisteröitymistä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä heidät yksitellen kurssille. (Moodlessa ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta siirtää opiskelijoita ryhmänä Korppi-Optima -siirron tapaan).

Tietoturva

Salaa tiedostosi VeraCrypt-ohjelmalla
Ohje VeraCrypt tiedostosäilön luontiin ja käyttöönottoon.
Jaetun salausavaimen käyttö VeraCrypt tiedostosäilössä

Tietoturva: Pilvipalvelut

Pilvipalveluohjeita
Tällä sivulla on koottuna pilvipalveluohjeistusta.

Tietoverkot ja etäyhteydet: Palvelujen etäkäyttö

Verkkolevyjen käyttäminen kotikoneelta käsin
Yliopiston verkkolevyjä voi käyttää myös etänä kotikoneelta käsin. Tässä ohjeessa opastetaan verkkolevyn kytkeminen Windowsilla.
Tiedostojen siirtäminen WinSCP-ohjelmalla
Kuinka tiedostoja siirretään kotikoneen ja yliopiston kotihakemiston (U-levyn) tai WWW-hakemiston (W-levy) välillä WinSCP-ohjelmalla.
Putty-ohje
Miten Putty-suorakäyttöohjelmaa käytetään?

Tietoverkot ja etäyhteydet: VPN

Verkkolevyjen käyttäminen kotikoneelta käsin
Yliopiston verkkolevyjä voi käyttää myös etänä kotikoneelta käsin. Tässä ohjeessa opastetaan verkkolevyn kytkeminen Windowsilla.

Työasema

Uudelle kannettavalle tietokoneelle kirjautuminen langattomassa verkossa (Win 10)
Nyt uudelle Windows 10 kannettavalle tietokoneelle voi kirjautua myös yhdistämällä langattomaan kampusverkkoon (jyu-staff) ennen ensimmäistä kirjautumista. Aikaisemmin tämä ensimmäinen kirjautuminen onnistui vain yhdistettynä kampusverkkoon kaapelilla/telakalla.

Työasema: Windows

PDF-oletuslukijan vaihtaminen
Kuinka vaihdan PDF-oletuslukijan toiseen.
Ohjelmien asentaminen henkilökunnan Windows 7 -työasemilla
Verkkolevyjen yhdistäminen

Työasema: Linux

Putty-ohje
Miten Putty-suorakäyttöohjelmaa käytetään?
Linux FAQ - käyttäjille
Jyväskylän yliopiston linux käyttäjien pikaohjeet.

Video ja videoneuvottelu: Ruutukaappaus

Ruutukaappausvideoiden tekeminen Expression Encoderilla
Pikaohjeet Expression Encoder 4 -ruutukaappausohjelman käyttöön
Ruutukaappausvideoita Screencast-O-Maticilla
Ohjeet ruutukaappausvideoiden tekemiseen Screencast-O-Maticilla

Video ja videoneuvottelu: Verkkovideo

Verkkovideotallenteiden pikaeditointi QuickTime Pro -ohjelmalla
Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka miksaus- ja lähetysohjelmisto Wirecastilla tuotettuja verkkovideotallenteita (H.264-pakattuja mov-tiedostoja) voidaan nopeasti editoida QuickTime Pro -ohjelmalla ja viedä MPEG-4-muotoon.
Verkkovideovälineet Jyväskylän yliopistossa
Yliopistolla on käytössä useita eri välineitä suorien verkkovideolähetysten ja tallenteiden jakeluun. Tutustu eri välineiden esittelyyn ja valitse sopivin käyttötarkoituksesi mukaan!
Tilatallennusvideoiden tekeminen Agora Delta-salissa
Tässä ohjeessa kerrotaan, miten Ag Delta-salissa tehdään videotallenteita tilatallennusjärjestelmällä.

Video ja videoneuvottelu: Videoneuvottelu

Videoneuvottelu Agoran Delta -luokassa
Tässä ohjeessa neuvotaan lyhyesti videoneuvottelulaitteen käyttö Ag Delta -luokassa
Videoneuvottelu MaD 108-luokassa
Tässä ohjeessa neuvotaan lyhyesti videoneuvottelulaitteen käyttö MaD 108-luokassa.
Videoneuvottelu M216-luokassa
Tässä ohjeessa neuvotaan lyhyesti videoneuvottelulaitteen käyttö M216-luokassa.
Monipisteneuvottelun toteuttaminen
Videoneuvotteluyhteyden toteuttaminen kolmen tai useamman tilan välille
Videoneuvottelu AgC221-luokassa
Ohjeet videoneuvottelun käyttöön AgC221-luokassa
Ruudunjako
Ruudunjako Ag D121 -luokassa
Videoneuvottelu L314-huoneessa
Videoneuvottelujärjestelmän käyttöohjeet Seminaarinmäen L314-huonetta varten
Videoneuvottelu Viveca 130-salissa
Videoneuvotteluohjeet/Viv130
Videoneuvottelu YN122-luokassa
Ohjeet videoneuvottelun käyttöön YN122-luokassa
Videoneuvottelu Ruu E214-luokassa
Ohjeet videoneuvottelun käyttöön Ruu E214-luokassa
Videoneuvottelu MaA 103-luokassa
Ohjeet videoneuvottelun käyttöön MaA103-luokassa

Opintohallinnon järjestelmät: ROTI

ROTI
ROTI-ohjesivu

Opintohallinnon järjestelmät: KOVS

KOVS-järjestelmän ohjeet

Ylläpitäjä

Ohjelmistot: Office 365

JY Yammer
JY:n Yammer-ohjeita

Opiskelua tukevat järjestelmät: Moodle

Opiskelijat Moodle-kurssille
Helpointa on hyödyntää opiskelijoiden itserekisteröitymistä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä heidät yksitellen kurssille. (Moodlessa ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta siirtää opiskelijoita ryhmänä Korppi-Optima -siirron tapaan).

Tietoturva: Pilvipalvelut

Pilvipalveluohjeita
Tällä sivulla on koottuna pilvipalveluohjeistusta.

Työasema: Linux

Linux FAQ - käyttäjille
Jyväskylän yliopiston linux käyttäjien pikaohjeet.

Opintohallinnon järjestelmät: ROTI

ROTI
ROTI-ohjesivu

Vierailija

Ohjelmistot

PDF-oletuslukijan vaihtaminen
Kuinka vaihdan PDF-oletuslukijan toiseen.

Opiskelua tukevat järjestelmät: Moodle

Moodleen kirjautuminen
Kuinka kirjaudut JY:n Moodleen

Työasema: Windows

PDF-oletuslukijan vaihtaminen
Kuinka vaihdan PDF-oletuslukijan toiseen.

Video ja videoneuvottelu: Videoneuvottelu

Ruudunjako
Ruudunjako Ag D121 -luokassa

Kaikki

Yleistä

Suosituimmat ohjeet
Tässä on lista suosituimmista ohjeista IT-palvelujen sivuilla.
Käyttäjätunnuksen noutaminen verkkopankkitunnuksilla
Roskapostisuotimen lisääminen Exchange-postiin Outlook Web App:ssa
Roskaposti- tai muun suodattimen lisääminen Exchange-postiin webbiliittymän email.jyu.fi -avulla

Mobiililaitteet ja puhelimet

Yliopiston langaton verkko ja RF-säteily

Mobiililaitteet ja puhelimet: Puhelinpalvelut

Nokian Lumia (Windows Phone) -puhelimet ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Windows Phonella (esim. Nokia Lumia)

Mobiililaitteet ja puhelimet: Omat mobiililaitteet

Android ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Androidilla (esim. Samsung, HTC, ZTE, Sony ja monen muun valmistajan mobiililaitteet)
Huolehdi mobiililaitteesi turvallisuudesta
Neuvoja kännyköiden, tablettien ja vastaavien suojaamiseen.
Apple iPhone / iPad / iPod Touch ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen iOS:llä (Apple iPhone / iPad / iPod Touch)
Nokian Lumia (Windows Phone) -puhelimet ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Windows Phonella (esim. Nokia Lumia)

Mobiililaitteet ja puhelimet: Tablet-laitteet

Ohjeita tablet-laitteiden käyttöön
Jyväskylän yliopiston IT-palvelut eivät tue tablettitietokoneita, mutta tässä muutama vinkki tablet-laitteiden käyttöön ja hyödyntämiseen opetuksessa.

Opiskelua tukevat järjestelmät

Sosiaalisen median 10 ohjetta
Käytä sosiaalista mediaa ja muita verkkopalveluita viisaasti. "Netillä on pitkä muisti".

Opiskelua tukevat järjestelmät: Wiki

Mikä on Confluence-wiki?
Mikä on Confluence-wiki? Miten Confluencen saa käyttöön ja mihin sekä kenelle se on tarkoitettu?

Tietoturva

Tietoturvan pikaohje henkilöstölle
Käytä työnantajan laitteita, älä käytä yliopiston salasanaa muualla, varo kalastelua, suojaa kotikoneesi
Opiskelijan tietoturvan pikaohje
Vastaat tunnuksesi käytöstä, älä käytä yliopiston salasanoja muualla, varo kalastelua, älä hukkaa omistusoikeuttasi
Tietoturvan yhteystiedot
Tietoturvaa koskevissa asioissa ota yhteyttä tietoturvapäällikköön.
Epäiletkö haittaohjelmatartuntaa tai tietoturvarikkomusta?
Toimintaohjeita haittaohjelmien ja väärinkäytöksien selvittelyyn.

Tietoturva: Internetissä toiminta

Sosiaalisen median 10 ohjetta
Käytä sosiaalista mediaa ja muita verkkopalveluita viisaasti. "Netillä on pitkä muisti".
Varo avoimia langattomia verkkoja ja julkisia koneita
Käytä vahvoja salasanoja ja pidä ne salassa
Käytä yliopiston salasanaa vain yliopistolla.
Evästeiden ja muiden henkilökohtaisten tietojen poistaminen Firefox-selaimesta
Selain tallentaa kohtalaisen paljon tietoa käyttäjän internet-selailusta. Nämä henkilökohtaiset tiedot onkin hyvä tyhjentää aika ajoin ja erityisesti silloin, jos kone ei ole jatkuvasti ainoastaan omassa käytössä. Tässä ohjeessa opastetaan tietojen poistaminen Mozilla Firefox -selaimesta.
Cisco VPN -yhteysohjelman palomuurin poistaminen käytöstä
Yhteensopivuusongelmat F-Secure-virustorjuntaohjelmiston ja VPN-yhteysohjelman kanssa voivat aiheuttaa ongelmia yhteyden muodostamisessa. Tässä ohjeessa kerrotaan, miten Cisco VPN -yhteysohjelmasta otetaan palomuuri pois käytöstä Windows XP:ssä. F-Secure -virustorjuntaohjelmassa verkkoyhteyden suojaustasoksi pitää valita taso Toimisto, taso Koti on liian rajoittava ja voi estää Cisco VPN -yhteysohjelman toiminnan.

Tietoturva: Omat laitteet

Pidä oma tietokoneesi terveenä ja toimivana
Olet oman tietokoneesi ylläpitäjä. Seuraa koneesi toimintaa ja huolehdi sen tietoturvasta.
Huolehdi mobiililaitteesi turvallisuudesta
Neuvoja kännyköiden, tablettien ja vastaavien suojaamiseen.

Tietoturva: Yliopiston koneet

Käytä yliopiston tietokoneita vastuullisesti
Ohjeita yliopiston laitteiden käyttöön.

Tietoturva: Säännöt

Sähköpostisääntöjen sovellusohje
Sovellusohje sähköpostisäännölle. Tässä sovellusohjeessa annetaan joitakin tarkentavia esimerkkejä Sähköpostin käsittelysäännöissä esitettyihin asioihin. Sovellusohjeen esimerkit eivät muodosta täydellistä luetteloa sallituista tai kielletyistä toimista eivätkä ne muuta varsinaista sääntöä miltään osin. Sähköpostin käsittelysäännöt löytyvät kokonaisuudessaan Manuaalit-osastolta.
Tekijänoikeudet
Kerrotaan lyhyesti, millaista materiaalia verkkoon saa ja ei saa laittaa.

Tietoverkot ja etäyhteydet: Palvelujen etäkäyttö

Miten selvittää kotihakemiston sijainti
Miten toimia jos tarvitset tiedon kotihakemistosi sijainnista.
Suorakäyttö (Unix)
Yleisluontoisia ohjeita suorakäyttöön

Tietoverkot ja etäyhteydet: VPN

Miten selvittää kotihakemiston sijainti
Miten toimia jos tarvitset tiedon kotihakemistosi sijainnista.

Tietoverkot ja etäyhteydet: WLAN

Android ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Androidilla (esim. Samsung, HTC, ZTE, Sony ja monen muun valmistajan mobiililaitteet)
Apple iPhone / iPad / iPod Touch ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen iOS:llä (Apple iPhone / iPad / iPod Touch)
Nokian Lumia (Windows Phone) -puhelimet ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Windows Phonella (esim. Nokia Lumia)
Langaton verkko (WLAN / Wi-Fi) Linuxilla
Yliopiston langattoman verkon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamin asetukset Linuxille
Eduroam (WLAN) akateemisen maailman langaton verkkovierailu
Langattoman Eduroam verkon konfigurointi ja käyttö maailmalla ja Jyväskylän yliopistolla.
Yliopiston langaton verkko ja RF-säteily

Työasema: Oma kone

Pidä oma tietokoneesi terveenä ja toimivana
Olet oman tietokoneesi ylläpitäjä. Seuraa koneesi toimintaa ja huolehdi sen tietoturvasta.

Työasema: AD, JYUNET

Miten selvittää kotihakemiston sijainti
Miten toimia jos tarvitset tiedon kotihakemistosi sijainnista.
U-asema on täynnä, mitä teen?

Video ja videoneuvottelu: Ruutukaappaus

Ruutukaappausvideoiden tekeminen Expression Encoderilla
Pikaohjeet Expression Encoder 4 -ruutukaappausohjelman käyttöön