Uudelle kannettavalle tietokoneelle kirjautuminen langattomassa verkossa (Win 10)

Nyt uudelle Windows 10 kannettavalle tietokoneelle voi kirjautua myös yhdistämällä langattomaan kampusverkkoon (jyu-staff) ennen ensimmäistä kirjautumista. Aikaisemmin tämä ensimmäinen kirjautuminen onnistui vain yhdistettynä kampusverkkoon kaapelilla/telakalla.

Kirjautuminen Jyväskylän yliopiston IT-palveluiden ylläpitämälle kannettavalle tietokoneelle vaatii että tietokone tunnistaa käyttäjän. Tätä varten ensimmäistä kertaa kannettavalle kirjauduttaessa kannettavan tulee olla yhteydessä yliopiston verkkoon. Aiemmin tämä oli mahdollista vain yhdistämällä kone kampusverkkoon verkkokaapelilla, mutta viimeisimpien Windows 10 päivitysten jälkeen, se onnistuu myös langattomassa verkossa. Tämä vaatii että kannettava yhdistetään langattomaan verkkoon ennen kuin sille kirjaudutaan ensimmäistä kertaa.

Ohje:

Käynnistettyäsi koneen, ruudulla kehotetaan painamaan CTRL+ALT+DEL koneen lukituksen avaamiseksi

Press Ctrl+Alt+Delete to unlock

1. Paina CTRL+ALT+DEL

Jotta ensimmäistä kertaa kirjautuminen kannettavalle tietokoneelle onnistuisi, koneen tulee olla yhdistettynä JYU kampusverkkoon.

Älä vielä yritä syöttää tunnusta ja salasanaa.

Ei WLAN yhteyttä

2. Klikkaa WiFi/WLAN langattoman verkon kuvaketta oikeassa alanurkassa.

Yhdistä langattomaan verkkoon

3. Valitse jyu-staff
(vain henkilökuntaan kuuluvat saavat kirjautua jyu-staff, ilman henkilökuntastatusta yritys epäonnistuu)

Valitse jyu-staff

4. Klikkaa [Connect]

Klikkaa Connect

5. Syötä Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksesi ja salasanasi jyu-staff WLAN kirjautumiseen

Syötä JYU tunnuksesi

6. Jatka yhdistämistä, klikkaa [Connect]

Continue Connecting

Odota hetki

Odota hetki

Kun näet että jyu-staff on yhdistetty (Connected)

Yhdistetty

7. Voit kirjautua kannettavaan tietokoneeseen Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Kirjaudu koneelle

Huom! Tämä tarvitsee tehdä silloin kun ryhdyt käyttämään uutta kannettavaa tietokonetta, jolle et ole vielä kertaakaan aikaisemmin kirjautunut Jyväskylän  yliopiston käyttäjätunnuksilla. Kerran tällaisen kirjautumisen tehtyäsi, jatkossa kirjautuminen koneelle onnistuu suoraan, ilman verkon yhdistämistä etukäteen.