Dokumenttien hallinta

Google Docs: Dokumenttien hallinta

Dokumentit-osiossa pääset luomaan, muokkaamaan ja jakamaan tiedostoja, kuten asiakirjoja, esityksiä ja taulukoita.

1. Dokumenttien hakutoiminnot auttavat sinua löytämään tiedostot nopeasti suurenkin tiedostomäärän joukosta.
  2. Luo -painikkeen kautta pääset luomaan tiedostoja ja kokoelmia. Kokoelmat vastaavat kansioita ja toimivat sähköpostin tunnisteiden tavoin. Seuraavat tiedostomuodot ovat käytössä: Asiakirja, Esitys, Taulukkolaskenta, Lomake ja piirustus.
  3. Lähetä-painikkeen kautta pääset tuomaan tiedostoja omalta koneeltasi. Katso tarkemmat ohjeet täältä.
  4. Tiedostojen lajittelu onnistuu kokoelmien avulla. Ne toimivat samaan tapaan kuin Gmailin tunnisteet.
    Aloita kokoelman luominen napsauttamalla Luo-painiketta (kohta 2).
  5. Dokumenttinäkymässä näet tiedoston formaatin sekä tunnisteen/kansion, joka tiedostoon on liitetty.

dokumentin tietonakyma
  6. Tiedoston yhteenveto ja esikatselu näkyy dokumenttien hallintasivun oikeassa laidassa. Yhteenveto antaa tiedot dokumentin formaatista, kuvauksesta, järjestyksestä hallintapaneelissa (kokoelma), muokkaustiedoista sekä tiedot kenelle olet jakanut dokumentin.

Saadaksesi dokumentin esikatselun päälle, aktivoi dokumentti napsauttamalla ja valitse seuraavaksi "silmän" kuva yläpalkin toimintopainikkeista.