Apple iPhone / iPad / iPod Touch ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)

Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen iOS:llä (Apple iPhone / iPad / iPod Touch)

Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella on käytettävissä kolme langatonta verkkoa:

• jyu-student on opiskelijoiden käytössä JY:n kampusalueella
  • jyu-staff on henkilökunnan käytössä JY:n kampusalueella
  • eduroam on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä JY:n kampusalueen lisäksi ympäri maailmaa useiden eri korkeakoulujen kampuksilla. Lisätietoja eduroamista löytyy täältä.

Huom! Käytä Jyväskylän yliopiston kampuksella aina ensisijaisesti jyu-student tai jyu-staff verkkoa!

jyu-student ja jyu-staff verkkoihin kirjautuminen toimii suoraan käyttäen Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa ilman erillisiä asetuksia. Ensimmäisellä yhdistyskerralla saat ilmoituksen palvelimen varmenteesta. Valitse "Hyväksy" (Accept) jonka jälkeen langaton verkko yhdistyy.

eduroam toimii muuten samoin, mutta käyttäjätunnus on annettava aina muodossa käyttäjätunnus@jyu.fi (esim. mameikal@jyu.fi).

Asetukset on mahdollista tehdä myös asentamalla langattoman verkon asetustiedosto (profiili), joka sisältää tarvittavat asetukset ja varmenteen. Asetustiedoston voi ladata alla olevista linkeistä:

• jyu-student
  • jyu-staff
  • eduroam: lataa asetustiedosto sivulta: https://cat.eduroam.org/ (Klikkaa painiketta "eduroam user: download your eduroam installer" ja valitse organisaatioksi "University of Jyväskylä". Valitse käyttöjärjestelmäksi "Apple iOS mobile devices" ja asenna tiedosto).

Langattomaan verkkoon yhdistäminen

1. Avaa "Asetukset" (Settings) -valikko ja valitse "Wi-Fi"

2. Valitse langattomaksi verkoksi haluamasi verkko:

• jyu-student (opiskelijat)
  • jyu-staff (henkilökunta)
  • eduroam (opiskelijat ja henkilökunta, katso lisätietoa täältä)

3. Kirjoita "Tunnus" (Username) + "Salasana" (Password) -kenttiin yliopiston käyttäjätunnuksesi + salasanasi ja valitse "Liity" (Join)

4. Hyväksy palvelimen varmenne valitsemalla "Hyväksy" (Accept)

5. Langaton verkko on nyt yhdistetty