Käyttäjätunnuksen noutaminen verkkopankkitunnuksilla

Voit aktivoida verkkopankkitunnuksillasi Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen salasana.jyu.fi -palvelun kautta. Käyttäjätunnus on noudettavissa viimeistään pari viikkoa ennen opintojen tai työsuhteen alkamista. Syksyllä aloittavien opiskelijoiden käyttäjätunnukset ovat noudettavissa 15.8. alkaen.

Käyttäjätunnuksen aktivointi mahdollistaa jokaisen Jyväskylän yliopiston järjestelmän käytön. Opiskelijoiden tärkein järjestelmä on Korppi-opintotietojärjestelmä. Katso myös: Uuden opiskelijan tietopaketti

Voit esittää palveluun liittyviä kysymyksiä osoitteeseen useradmin@jyu.fi tai IT-palveluiden palvelupisteeseen.

Mikäli saat virheilmoituksen ilmoitathan siitä meille osoitteeseen useradmin@jyu.fi !

Käyttäjätunnuksen noutaminen

1. Avaa osoite https://salasana.jyu.fi/pankkitunnistus

2. Klikkaa painiketta "Tunnistaudu"

3. Valitse tunnistustavaksi "Pankkitunnistus"

4. Valitse pankkisi ja kirjaudu verkkopankkiin tavalliseen tapaan.

5. Myönnä verkkopankille lupa välittää nimesi ja henkilötunnuksesi Jyväskylän yliopistolle verkkopankin ohjeiden mukaisesti. Kuvan esimerkissä on käytetty Nordean verkkopankkitunnistautumista.

6. Jyväskylän yliopisto pyytää käyttöehtojen hyväksymistä. Hyväksymällä käyttöehdot saat käyttöoikeuden Jyväskylän yliopiston järjestelmiin. Käyttösäännöt ovat luettavissa kokonaisuudessaan täällä. Klikkaa "Sitoudun noudattamaan käyttösääntöjä"

7. Näet ruudulla käyttäjätunnuksesi. Kirjoita käyttäjätunnus muistiin, sillä tarvitset käyttäjätunnusta jatkossa jokaiseen Jyväskylän yliopiston palveluun kirjautuessa. Klikkaa "Jatka"

8. Syötä käyttäjätunnuksellesi salasana. Huomaa, että salasanan tulee olla 8-14 merkkiä pitkä, sisältää isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita. Katso myös: Millainen on hyvä salasana. Klikkaa "Jatka"

9. Syötä salasanasi uudelleen ja klikkaa "Jatka"

10. Valmis. Käyttäjätunnuksesi on aktivoitu ja voit kirjautua Jyväskylän yliopiston järjestelmiin. Käy ensimmäisenä vahvistamassa sähköpostiosoitteesi osoitteessa http://salasana.jyu.fi