Opiskelijat Moodle-kurssille

Helpointa on hyödyntää opiskelijoiden itserekisteröitymistä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä heidät yksitellen kurssille. (Moodlessa ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta siirtää opiskelijoita ryhmänä Korppi-Optima -siirron tapaan).

Opiskelijoiden itserekisteröityminen

• Opettajana valmistelet ensin kurssin sisällön. Kun kurssi on valmis, ilmoitat opiskelijoille sähköpostitse kurssin webbiosoitteen (tai vähintään kurssin nimen, jotta opiskelijat voivat hakea sen Moodlen haulla) sekä kurssiavaimen ja julkaiset kurssin (Näytä -tila).
  • Opettaja voi itse määritellä asetuksista haluamansa sanan kurssiavaimeksi.

Määritä Kurssiavain

• Voit estää ulkopuolisten käyttäjien pääsyn omalle Moodle-kurssillesi asettamalla kurssiavaimen.
  • HUOM! Jos otat kurssiavaimen käyttöön, älä poista tai piilota sitä  kurssin ollessa käynnissä.  Muutoin jo kurssiavaimella itserekisteröityneet osallistujat eivät enää pääse kurssille.
  • Vinkki: jos unohdat kurssiavaimesi, voit aina jälkikäteen käydä sen ko. kohdassa katsomassa.
    (HUOM: älä tuolloin käytä Google Chrome -selainta, koska sen ominaisuutena on ehdottaa täyttää lomaketta muiden kirjautumistietojen perusteella ja näetkin vain tyhjän kentän).

1. Valitse  Asetukset-lohkosta Osallistujien lisäämistavat.

Valikon sijainti

2.  Klikkaa rataspainiketta "Itserekisteröityminen (Student)" -kohdassa.

Omatoiminen rekisteröinti

3. Kirjoita tekstikenttään halumasi kurssiavain
(Näytä -valintarastilla näet itse kirjoittamasi kurssiavaimen kirjaimet)

Opiskelijalle kurssiavaimen asettaminen

• Kurssiavaimen asettamisen jälkeen opiskelijat voivat liittyä omatoimisesti kurssille. Kurssilaisten täytyy kirjoittaa kurssiavain merkilleen oikein.

Vaihtoehtoisesti: Opiskelijoiden lisääminen yksitellen

• Jos et halua käyttää itserekisteröitymistä, voit lisätä opiskelijat kurssille yksitellen Käyttäjähallinta > Osallistujat -kohdasta.
  • Huom! Opiskelijan tulee olla ainakin kertaalleen kirjautunut Moodleen, jotta hänelle syntyy käyttäjätunnus ja hänen nimensä löytyy käyttäjälistalta.
  1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää osallistujia -painiketta.
  2. Kirjoita haku-kenttään opiskelijan nimi (huom. etunimi sukunimi -muodossa tai pelkästään sukunimi)
  3. Klikkaa henkilön nimen kohdalta Lisää -painiketta.  (Voit toistaa kohdat 2-3).
  4. Lopuksi klikkaa Lopeta osallistujien lisääminen -painiketta.