OMA – Omien tietojen hallinta

OMA -palvelussa voidaan päivittää omia henkilötietoja, vaihtaa salasanaa, tehdä käyttäjätunnukseen ja sähköpostiin liittyviä asetuksia sekä aktivoida palveluita. Monet yliopiston palvelut ohjautuvat automaattisesti OMA -palveluun. Esimerkiksi jos haluaa Korpissa päivittää henkilötietoja, niin linkki ohjautuu OMA -palvelun kirjautumissivulle. Suoraan palveluun pääsee kirjoittamalla selaimen osoitekenttään: account.jyu.fi

OMA – Omien tietojen hallinta

OMA -palvelussa voidaan päivittää omia henkilötietoja, vaihtaa salasanaa, tehdä käyttäjätunnukseen ja sähköpostiin liittyviä asetuksia sekä aktivoida palveluita. Monet yliopiston palvelut ohjautuvat automaattisesti OMA -palveluun. Esimerkiksi jos haluaa Korpissa päivittää henkilötietoja, niin linkki ohjautuu OMA -palvelun kirjautumissivulle. Suoraan palveluun pääsee kirjoittamalla selaimen osoitekenttään: account.jyu.fi

OMA – Omien tietojen hallinta kirjautumissivulta pääse sisään yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos sinulla ei ole entuudestaan käyttäjätunnusta Jyväskylän Yliopistossa, mutta olet siihen oikeutettu (esim. uusi työntekijä/opiskelija), niin sen aktivoida Rekisteröidy -linkistä. Rekisteröityminen vaatii vahvan tunnistaumisen verkkopankkitunnuksilla. Suoraan rekisteröintiin pääsee myös account.jyu.fi/register -osoitteesta. Avoimeen yliopistoon ilmottautuvat voivat käyttää account.jyu.fi/register/avoin -osoitetta.

Kirjautumissivulta voi myös uusia unohtuneen salasanan Unohditko salasanan? -linkistä. Myös salasanan uusiminen vaatii vahvan tunnistautumisen.

OMA aloitus

Henkilötiedot välilehdeltä voi päivittää omia muuttuneita henkilö- ja yhteystietojaan. Muut tiedot -osiosta voi valita yliopiston järjestelmien käyttöliittymän kielen. Oletuksena Jyväskylän Yliopiston voi tehdä markkinointiviestintää. Rastimalla kohdan Estä yliopiston markkinointiviestit voi estää sen. Muutokset tulee tallentaa sivun alaosasta, jotta ne tulevat voimaan.

OMA Henkilötiedot

Käyttäjätunnus ja sähköposti välilehdeltä voi muuttaa oman henkilökohtaisen sähköpostiosoitteensa. Osalla käyttäjistä voi olla useampia sähköpostiosoitteita yliopiston järjestelmässä. Tässä tehdään niiden asetukset. Hakemistot -osio kertoo millaisia verkkolevytiloja on käytössä ja mitkä niiden nimet ovat. Muutokset tulee tallentaa sivun alaosasta, jotta ne tulevat voimaan.

OMA Käyttäjätunnus ja sähköposti

Salasanan vaihto välilehdeltä voi vaihtaa salasanan. Noudata sivulla kerrottuja ohjeita kun vaihdat salasanaa. Kun edellinen salasana, uusi ja sen vahvistus on kirjoitettu tulee muistaa painaa Vahvista salasana -painiketta sivun alaosassa.

OMA Salasana

Palvelut välilehdeltä voi katsoa mitä palveluita on sinulle saatavilla ja voit aktivoida niitä, jos ne eivät ole entuudestaan päällä.

OMA Palvelut

Muutokset aikaisempaan verrattuna

Salasanan vaihto tapahtuu nyt OMA -palvelun kautta entisen salasana.jyu.fi -palvelun sijaan. Kyseiseen palveluun on pantu uudelleenohjaus OMA-palveluun eli sieltä päätyy edellä kuvatulle kirjautumissivulle.