Tiedostojen siirtäminen WinSCP-ohjelmalla

Kuinka tiedostoja siirretään kotikoneen ja yliopiston kotihakemiston (U-levyn) tai WWW-hakemiston (W-levy) välillä WinSCP-ohjelmalla.

Esitiedot

Tarvitset koneellesi ilmaisen WinSCP -ohjelman. Lataa WinSCP.

Sinun tulee myös aktivoida suorakäyttöoikeutesi salasana.jyu.fi-palvelussa, aktivointi astuu voimaan noin puolessa tunnissa. Lisätietoa aktivoinnista.

Yhdistäminen suorakäyttö-palvelimelle

Connect_window

1. Avaa WinSCP. Täytä avautuvaan ikkunaan nämä tiedot:

• Host name: esim. jalava.cc.jyu.fi tai halava.cc.jyu.fi
  • User name: yliopiston käyttäjätunnuksesi
  • Password: yliopiston käyttäjätunnukseesi kuuluva salasana
  • Port: 22 (oletuksena oikein)

2. Klikkaa Login. Ensimmäisellä yhdistämisellä ohjelma haluaa vahvistuksen tuntemattomasta isäntäavaimesta. Klikkaa kysymysikkunaan Yes, jonka jälkeen yhteys palvelimeen muodostetaan.

Accept_Host_key

3. Seuraavaksi ruudulle avautuu Authentication Banner. Klikkaa tässä ikkunassa Continue, ja pääset näkemään yliopiston kotihakemistosi rakenteen. Voit myös klikata "Never show this banner again.", jolloin tätä ikkunaa ei enää näytetä tulevilla kirjautumisilla.

4. WinSCP:n päänäkymässä on vasemalla puolella oman tietokoneesi hakemistorakenne ja oikealla puolella yliopiston kotihakemistosi. Tiedostojen ja kansioiden siirto omalta tietokoneelta yliopiston kotihakemistoon onnistuu valitsemalla tiedosto tai kansio, ja klikkaamalla alapalkista Copy-painiketta.

Jos haluat siirtää tiedostoja omaan WWW-hakemistoon (users.jyu.fi/~käyttäjätunnus), onnistuu se tuplaklikkaamalla osoiteriviltä tyhjää aluetta ja vaihtamalla seuraavaan avautuvaan ikkunaan Open Directory kohtaan /autohome/nashome... tilalle
/wwwhome/home/käyttäjätunnuksesi/html

WWW-kansiolle voidaan myös tehdä linkki omaan kotihakemistoon. Linkin tekemiseen löydät ohjeet täältä: Kotisivujen siirtäminen WWW-palvelimelle.

Main window

5. Lopuksi voit katkaista yhteyden yksinkertaisesti sulkemalla ohjelman.

WinSCP:n kotisivuilta löydät lisää tietoa ja ohjeita ohjelman käyttöön

WinSCP: http://winscp.net/