Videoneuvottelu Agoran Delta -luokassa

Tässä ohjeessa neuvotaan lyhyesti videoneuvottelulaitteen käyttö Ag Delta -luokassa

Tarkoitus

Ag Delta on yksi Jyväskylän yliopiston luokkatiloista, joissa on kiinteästi asennettu videoneuvottelulaite (Sony PCS-P1). Laitteen IP-numero on 130.234.13.8

Valmistelut

Selvitä etäpisteen tai videoneuvottelusillan IP-numero ja/tai ilmoita Ag Delta -luokan videoneuvottelulaitteen IP-numero etäpisteeseen tai siltaoperaattorille. Varmista että sinulla on myös kännykkänumero etäpisteeseen/-pisteisiin siltä varalta, että yhteyden muodostamisessa on ongelmia tai yhteys katkeaa.

Vaihe vaiheelta

1. Etsi videoneuvottelulaitteen (kuvassa vasemmalla), takakameran (kuvassa musta), videotykin Kapulat ja mikkikaukosäätimet (kuvassa ylimpänä) ja pöytämikrofoni pöydiltä (kuvassa keskellä).
  2. Laita oikeanpuoleiseen videotykkiin virta (luennoitsijan näkökulmasta). Tarkista pöytämikserin säädöt (punaiset säätimet ja video säädin täytyy olla suunnilleen puolivälissä).
  3. Valkokankaalle pitäisi avautua videoneuvottelulaitteen avausnäkymä, jossa näkyy videoneuvottelukameran kuva ja vasemmalla kolme painiketta. Liikuta valkoisen kaukosäätimen nuolinäppäimillä kellertävä valintakehys Soita-kohtaan ja klikkaa, jolloin avautuu soittonäkymä. Näppäile kaukosäätimen Näkymänumeronäppäimillä etäpisteen tai videoneuvottelusillan IP-numero ruudun IP-kenttään.
  4. Kun IP on näppäilty, paina kaukosäätimestä connect-nappulaa tai valitse kuvaruudulta "soita" ja soitto lähtee etäpisteeseen tai siltaan. (Jos sinun tarvitsee syöttää pin-koodi, paina tähteä, näppäile pin-koodi ja lopuksi paina risuaitaa.)
  5. Videoneuvottelulaitteen kaukosäätimen nuolinäppäimillä voi kääntää omaa kameraa oikeaan asentoon. Muista myös zoomata tarpeeksi lähelle , ettei kuvassa ole ylimääräistä "tyhjää" ympärillä. Zoom-näppäin on oikeassa yläkulmassa vihreän virtapainikkeen alapuolella. SoittoMikäli halutaankin näyttää luennoitsijan kuvaa, pitää kaukosäätimestä valita Video input select ja sieltä TAKA, jolloin Deltasta lähetetään takaosan kameran kuvaa. Takaosan kameran suuntaa ja zoomausta voi säätä mustalla kaukosäätimellä.
  6. Kokouksen aikana pidä oma mikki kiinni aina kun et ole itse äänessä (kaukosäätimen vasemmassa yläkulmassa Mic on/off -nappula).
  7. Kun poistut kokouksesta, paina disconnect-nappulaa kaukosäätimestä ja valitse "OK", mutta älä sammuta itse videoneuvottelulaitetta. Sammuta myös oikeanpuoleinen videotykki.

Palvelukuvaukseen->