Langaton verkko (WLAN / Wi-Fi) Linuxilla

Yliopiston langattoman verkon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamin asetukset Linuxille

Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella on käytettävissä kolme langatonta verkkoa:

• jyu-student on opiskelijoiden käytössä JY:n kampusalueella
  • jyu-staff on henkilökunnan käytössä JY:n kampusalueella
  • eduroam on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä JY:n kampusalueen lisäksi ympäri maailmaa useiden eri korkeakoulujen kampuksilla. Lisätietoja eduroamista löytyy täältä.

Huom! Käytä Jyväskylän yliopiston kampuksella aina ensisijaisesti jyu-student tai jyu-staff verkkoa!

jyu-student ja jyu-staff verkot vaativat alla olevan ohjeen mukaiset asetukset. Ohjeessa on käytetty Ubuntua esimerkkinä.

eduroamin tapauksessa samat asetukset toimivat muuten, mutta käyttäjätunnus on annettava aina muodossa käyttäjätunnus@jyu.fi (esim. mameikal@jyu.fi).

eduroamin asetukset voi tehdä helpoiten lataamalla oikeat asetukset sisältävän asennustiedoston sivulta: https://cat.eduroam.org/ (Klikkaa painiketta "eduroam user: download your eduroam installer" ja valitse organisaatioksi "University of Jyväskylä". Valitse käyttöjärjestelmäksi "Linux" ja asenna tiedosto).

Langattoman verkon asetukset

1. Valitse haluamasi langaton verkko:

• jyu-student (opiskelijat)
  • jyu-staff (henkilökunta)
  • eduroam (opiskelijat ja henkilökunta, katso lisätietoa täältä)

2. Aseta asetukset seuraavasti:

• Wi-Fi security: WPA & WPA2 Enterprise
  • Authentication: Tunneled TLS
  • Anonymous identity: (jätä tyhjäksi)
  • CA certificate: DigiCert High Assurance EV Root CA (löytyy esim. Ubuntusta valmiiksi polusta: File System -> usr -> share -> ca-certificates -> mozilla -> DigiCert_High_Assurance_EV_Root_CA.crt)
  • Inner authentication: PAP
  • Username: JY:n käyttäjätunnus (HUOM! Eduroamiin yhdistäessä annetaan käyttäjätunnus aina muodossa käyttäjätunnus@jyu.fi (esim. mameikal@jyu.fi)
  • Password. JY:n käyttäjätunnuksen salasana

Klikkaa tämän jälkeen "Connect", jolloin langaton verkko yhdistyy.