Nokian Lumia (Windows Phone) -puhelimet ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)

Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Windows Phonella (esim. Nokia Lumia)

Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella on käytettävissä kolme langatonta verkkoa:

• jyu-student on opiskelijoiden käytössä JY:n kampusalueella
  • jyu-staff on henkilökunnan käytössä JY:n kampusalueella
  • eduroam on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä JY:n kampusalueen lisäksi ympäri maailmaa useiden eri korkeakoulujen kampuksilla. Lisätietoja eduroamista löytyy täältä.

Huom! Käytä Jyväskylän yliopiston kampuksella aina ensisijaisesti jyu-student tai jyu-staff verkkoa!

jyu-student ja jyu-staff verkkoihin kirjautuminen toimii suoraan käyttäen Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa. Tietoturvan vuoksi on erittäin suositeltua, että asetat myös palvelimen varmenteen varmentamisen päälle langattoman verkon asetuksista. Tätä asetusta ei voi tehdä vanhemmilla Windows Phone 7.x -laitteilla (Esim. Lumia 800), mutta se onnistuu Windows Phone 8 -laitteilla (esim. Lumia 820).

eduroamin tapauksessa samat asetukset toimivat muuten, mutta käyttäjätunnus on annettava aina muodossa käyttäjätunnus@jyu.fi (esim. mameikal@jyu.fi).

Langattomaan verkkoon yhdistäminen

1. Avaa "Asetukset" (Settings) -valikko ja valitse "WLAN" (WiFi)

2. Valitse langattomaksi verkoksi haluamasi verkko:

• jyu-student (opiskelijat)
  • jyu-staff (henkilökunta)
  • eduroam (opiskelijat ja henkilökunta, katso lisätietoa täältä)

3. Kirjoita "Käyttäjänimi" (Username) + "Salasana" (Password) -kenttiin yliopiston käyttäjätunnuksesi + salasanasi. HUOM! Eduroamiin yhdistäessä annetaan käyttäjätunnus aina muodossa käyttäjätunnus@jyu.fi (esim. mameikal@jyu.fi)

Tämän jälkeen

• Mikäli käytössäsi on vanhempi Windows Phone 7.x laite (esim. Lumia 800), valitse "Valmis" (Done) ja hyppää ohjeen kohtaan 6.
    • Mikäli käytössäsi on Windows Phone 8.x laite (esim. Lumia 820), rullaa sivua alaspäin

4. Laita päälle asetus "Vahvista palvelinvarmenne" (Validate server certificate) ja valitse "valitse varmenne" (choose a certificate)

5. Valitse listasta "US, DigiCert Inc, www.digicert..." eli DigiCert High Assurance EV Root CA. Valitse tämän jälkeen "Valmis" (Done)

6. Vahvista langattomaan verkkoon yhdistäminen valitsemalla "Kyllä" (Yes)

7. Langaton verkko on nyt yhdistetty