JY Yammer -yhteisöpalvelun abc

Näin pääset alkuun Yammer-yhteisöpalvelussa. HUOM: JY Yammer on julkinen pilvipalvelu, jossa EI saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja.
  • Yammer muistuttaa Facebookia ja sen käyttö on helppoa. Facebookin tapaan Yammerissa voit keskustella ja jakaa dokumentteja sekä tehdä kyselyjä/äänestyksiä (Poll). Lue lisää: Yhteistyötä Yammerissa
  • Ryhmät ovat Yammerin perusta. Liity heti itseäsi kiinnostaviin ryhmiin. Ryhmiä on kolmenlaisia: avoimia, suljettuja ja piilotettuja. Ryhmän luoja (admin) määrittää ryhmän tyypin luodessaan sen.
    • Avoimeen ryhmään voi liittyä omatoimisesti kun taas suljettuun ryhmään täytyy pyytää pääsyä ryhmän adminilta.
    • Piilotettuja ryhmiä ei näy edes ryhmälistauksessa, joten niihin voi päästä vain, jos joku ryhmästä kutsuu.
  • Ulkoinen verkosto tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun Jyväskylän yliopiston ulkopuolisten kanssa: esimerkiksi yhteistyökumppanit ja  työelämän edustajat

Miten voin liittyä ryhmiin?

• Klikkaa Browse Groups -painiketta ja näet kaikki avoimet ryhmät JY:ssa. Vie hiiren osoitin ryhmän nimen päällä ja klikkaa Join -painiketta.

Ryhmään
  • Voit luoda oman ryhmän tai ulkopuoisen verkoston Create Group -painikkeesta.
    • Ryhmä -asetukset: kirjoita ryhmälle nimi ja etsi JY-henkilöt. Määrittele, onko ryhmä julkinen vai täytyykö jäsenyyttä pyytää
    • Ulkoiseen verkostoon voit lisätä yliopiston ulkopuolelta yhteistyökumppaneita. (Huom. he eivät kuitenkaan pääse mitenkään ulkoisesta verkostosta JY:n Yammeriin). Kirjoita verkostolle nimi ja ryhmän kuvaus sekä valitse asetukset.

Yammer ryhmän luominenYammer ulkoisen verkoston luominen

Lue lisää: Ryhmässä osallistuminen

Asetusten säätäminen

Saat automaattisesti sähköpostikoosteen Yammer-verkoston tapahtumista ja tärkeimmistä viesteistä joko päivittäin tai viikoittain. Voit säätää ilmoitusasetukset itse haluamiksesi eli kuinka usein saat koosteen (päivittäin, viikoittain) tai ei lainkaan, jos käy aktiivisesti Yammerissa etkä halua turhaa sähköpostia.

1. Klikkaa vasemmassa alakulmassa nimesi jälkeen näkyvää rataskuvaketta ja valitse Settings.

2. Klikkaa Notifications ja valitse JY Yammer. Tee haluamasi valinnat.

yammer asetukset 2

• Voit muokata  myös omia tietojasi Profile -linkistä.

Äänestysten/ Kyselyiden tekeminen

1. Klikkaa Poll -painiketta.
  2. Kirjoita kysymys ja vaihtoehdot.
  3. Klikkaa Post -painiketta.

Yammer poll 2

Tiedostojen jakaminen

1. Klikkaa Files -linkkiä.

2. Klikkaa Upload File -painiketta ja Choose File -painiketta ja etsi tiedosto koneeeltasi.

yammer tiedostojenjakoYammer tiedostojen jako 2

Tiedostojen lukeminen:

• klikkaa tiedoston nimeä ja näet esikatselussa sisällön
  • voit myös halutessasi tallentaa omalle koneellesi  jaetun tiedoston: klikkaa nuolipainiketta tiedoston nimen kohdalta (Last updated...) ja valitse Download

Seuraaminen, viestityypit ja  muistiinpanot

http://www.digitalillustrated.com/ajankohtaista/yammer-kouluttajan-vinkit-osa-2-seuraaminen-viestityypit-ja-muistiinpanot/

LUE LISÄÄ VINKKEJÄ JY YAMMERISSA - liity ryhmään Yammer-vinkkejä ja ohjeita!