IT-palvelut - Ohjeet

Ohjelmistot

IT-palveluiden ohjeet opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Tässä osiossa…

Mikroluokkiin ja saleihin asennetut ohjelmistot?
Tarkista ohjelmistot eri mikroluokissa ja saleissa JYUNET:ssa (AD:ssa).
Yliopiston asiakirjamallipohjat
Yliopistolla, tiedekunnilla ja laitoksilla on valmiita mallipohjia, joiden avulla saat esimerkiksi gradun tai seminaariesityksen kalvojen muotoiluasetukset kerralla oikein. Säästät aikaa ja vaivaa, ja voit keskittyä tekstin hiomiseen muotoseikkojen sijaan!
Jyväskylän yliopiston viralliset fontit omalle kotikoneelle
Koneellani ei ole Word-, PowerPoint- tai Excel-ohjelmaa. Miten voin avata tiedostot?
Minulla ei ole koneellani MS Office-toimisto-ohjelmia. Mistä voin ladata Viewer-ohjelmat, jotta voin tarkastella ko. ohjelmilla tehtyjä tiedostoja?
Miten teen julkaisua MS Publisherilla?
Mistä löydän ohjeita MS Publisherin eli julkaisunteko-ohjelman käyttöön?
PDF-oletuslukijan vaihtaminen
Kuinka vaihdan PDF-oletuslukijan toiseen.
Pdf-tiedoston tekeminen, kuinka onnistuu?
Kuinka tehdään pdf-tiedosto?
Pikastartti sosiaalisen median välineisiin
Tässä yhteenvedossa on tarjolla vinkkejä omatoimiseen some-välineiden hyödyntämiseen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukena.
TVT-taidot rooleittain (osaamisprofiilit)
Mitkä tieto- ja viestintätekniikataidot ovat olennaisia ja tukevat arkityötä rooleittain: tutkijat, opettajat, toimistotyöntekijät/muu tukihenkilöstö sekä johtajat/esimiehet? Mitä tvt-osaamista tulisi olla yksikön tasolla osalla? Yhteenvetoa IT-palveluiden rakentamien tvt-osaamisprofiilien mukaisesta koulutustustarjonnasta.

Esitysgrafiikka

PowerPoint-esityksen teon perusteet (Prezi-esityksenä)
Olennaiset toiminnot Powerpoint-esitystä tehdessäsi

Kuvankäsittely

Inkscapella voit piirtää vektorigrafiikkaa
Corel-sopimus yliopistolla päättyi - millä ohjelmalla voin piirtää vektorigrafiikkaa?
Kuva verkkoon - kurssin sivut
Kuvankäsittelyn perusteet ilmaisilla ohjelmilla.
Kuvankäsittelyn perusteet IrfanView-ohjelmalla
Kuvankäsittelyn perusteet, kuvakoot, kuvan pienentäminen verkkoon sopivaksi yms.
Piirtotyökalut
Piirtotyökalut esim. prosessikaavioiden piirtämiseen.

Office 365

JY Yammer
JY:n Yammer-ohjeita
JY Yammer -yhteisöpalvelun abc
Näin pääset alkuun Yammer-yhteisöpalvelussa. HUOM: JY Yammer on julkinen pilvipalvelu, jossa EI saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja.
JY Yammeriin kirjautuminen
Kuinka kirjaudun JY Yammeriin
O365:n käytön abc
Tutoriaali Office365 sovellusten käyttämiseen. HUOM: Julkisessa pilvipalvelussa EI saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja! Tallenna siis tietosuojattu materiaali Jy:n järjestelmiin.
Office 365
Office 365 tilin aktivointi
Office 365 tilin aktivoiminen
Pikaopastus O365:n käyttöön
Yhteenvetoa kysymyksistä O365 -on-line-sovellusten käytön alkumetreillä. HUOM: Julkisessa pilvipalvelussa EI saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja!

SPSS

MrInterview-kyselyn ulkoasun muokkaaminen
Tässä lyhyt esimerkki MrInterview-kyselyn ulkoasun muokkaamisesta.
SPSS mrInterview
mrInterview soveltuu laajojen web-kyselytutkimusten tekemiseen ja käsittelyyn SPSS:llä.