IT-palvelut - Ohjeet

Tietoverkot ja etäyhteydet

IT-palveluiden ohjeet opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Tässä osiossa…

Miksi palvelu X ei toimi koneessani/koneeseeni maailmalta?
Miksi koneeseeni asentama FTP/WWW/jne. palvelu ei toimi muualta maailmalta? Tai miksi maailmalla oleva palvelu ei toimi yliopistoverkosta käsin?
Tilaisuuksien ja tapahtumien verkkoyhteydet ja -järjestelyt
Mikäli yliopiston omiin tilaisuuksiin tarvitaan väliaikaisia verkkoyhteyksiä tai -järjestelyjä esimerkiksi ulkopuolisia esiintyjiä varten, ne järjestetään IT-palvelujen kautta. Langattoman verkon kuuluvuusalueella on käytettävissä vierailijaverkko (Jyu-guest) yliopiston vierailijoita varten. Yliopistosta riippumattomien ja kaupallisten toimijoiden yhteydet hoidetaan Kampusdatan kautta.

Palvelujen etäkäyttö

Kirjaston tietokantoihin kotoa?
Miten pääsen käsiksi kirjaston tietokantoihin kotoa?
Macintosh & verkkolevyjen etäkäyttö
Verkkolevyjä voidaan käyttää tiedostojen siirtämiseen sftp-etäyhteyksin tai mappaamalla verkkolevy näkymään kuin paikallinen levy.
Tiedostojen siirtäminen WinSCP-ohjelmalla
Kuinka tiedostoja siirretään kotikoneen ja yliopiston kotihakemiston (U-levyn) tai WWW-hakemiston (W-levy) välillä WinSCP-ohjelmalla.
Verkkolevyjen käyttäminen kotikoneelta käsin
Yliopiston verkkolevyjä voi käyttää myös etänä kotikoneelta käsin. Tässä ohjeessa opastetaan verkkolevyn kytkeminen Windowsilla.
Citrix XenApp ja hallinnon sovellusten käyttö
Citrix XenApp -palvelu tarjoaa laiteriippumattoman tavan käyttää hallinnon sovelluksia kuten ESS, Rondo, SAP ja SoleTM erilaisilla laitteilla ja etäyhteyksin ilman VPN-yhteyttä.
Miten aktivoin suorakäytön käyttöoikeuden?
Miten selvittää kotihakemiston sijainti
Miten toimia jos tarvitset tiedon kotihakemistosi sijainnista.
Putty-ohje
Miten Putty-suorakäyttöohjelmaa käytetään?
Suorakäyttö (Unix)
Yleisluontoisia ohjeita suorakäyttöön

VPN

Kirjaston tietokantoihin kotoa?
Miten pääsen käsiksi kirjaston tietokantoihin kotoa?
Kotikoneelta yliopiston verkkoon: VPN-yhteys Macintoshilla
Kotikoneelta yliopiston verkkoon: VPN-yhteys Windowsilla
Macintosh & verkkolevyjen etäkäyttö
Verkkolevyjen käyttäminen kotikoneelta käsin
Kotikoneelta yliopiston verkkoon: VPN-yhteys Linuxilla
Miten selvittää kotihakemiston sijainti
Miten toimia jos tarvitset tiedon kotihakemistosi sijainnista.

WLAN

Langaton paikallisverkko (WLAN) Macintoshilla
Langattomaan paikallisverkkoon kirjautuminen Macintoshilla
Langaton verkko (WLAN) Windowsilla
Yliopiston langattoman verkon käyttö Windows-käyttöjärjestelmällä. Verkkoon kirjautumisessa käytetään Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa.
Android ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Androidilla (esim. Samsung, HTC, ZTE, Sony ja monen muun valmistajan mobiililaitteet)
Apple iPhone / iPad / iPod Touch ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen iOS:llä (Apple iPhone / iPad / iPod Touch)
Eduroam (WLAN) akateemisen maailman langaton verkkovierailu
Langattoman Eduroam verkon konfigurointi ja käyttö maailmalla ja Jyväskylän yliopistolla.
Langaton (WLAN) vierailijaverkko
Langaton vierailijaverkko Jyväskylän yliopistossa: käyttöohje, vierailijaverkon käyttäjät, tunnusten myöntäminen
Langaton paikallisverkko Nokian Symbian^3 & N9 Meego -älypuhelimilla
Langattomaan WLAN-verkkoon kirjautuminen Nokian Symbian 3 ja vanhemmilla älypuhelimilla.
Langaton verkko (WLAN / Wi-Fi) Linuxilla
Yliopiston langattoman verkon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamin asetukset Linuxille
Miksi WLAN ei toimi?
Miksi WLAN-yhteys toimii huonosti tai ei ollenkaan?
Missä paikoissa yliopiston WLAN-verkko on käytettävissä?
Missä yliopiston WLAN-verkko toimii ja kuinka langattoman verkon karttoja luetaan.
Nokian Lumia (Windows Phone) -puhelimet ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Windows Phonella (esim. Nokia Lumia)
Yliopiston langaton verkko ja RF-säteily