IT-palvelut - Ohjeet

Tietoverkot ja etäyhteydet

IT-palveluiden ohjeet opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Tässä osiossa…

Miksi palvelu X ei toimi koneessani/koneeseeni maailmalta?
Miksi koneeseeni asentama FTP/WWW/jne. palvelu ei toimi muualta maailmalta? Tai miksi maailmalla oleva palvelu ei toimi yliopistoverkosta käsin?
Tilaisuuksien ja tapahtumien verkkoyhteydet ja -järjestelyt
Mikäli yliopiston omiin tilaisuuksiin tarvitaan väliaikaisia verkkoyhteyksiä tai -järjestelyjä esimerkiksi ulkopuolisia esiintyjiä varten, ne järjestetään IT-palvelujen kautta. Langattoman verkon kuuluvuusalueella on käytettävissä vierailijaverkko (Jyu-guest) yliopiston vierailijoita varten. Yliopistosta riippumattomien ja kaupallisten toimijoiden yhteydet hoidetaan Kampusdatan kautta.

Palvelujen etäkäyttö

Kirjaston tietokantoihin kotoa?
Miten pääsen käsiksi kirjaston tietokantoihin kotoa?
Macintosh & verkkolevyjen etäkäyttö
Verkkolevyjä voidaan käyttää tiedostojen siirtämiseen sftp-etäyhteyksin tai mappaamalla verkkolevy näkymään kuin paikallinen levy.
Tiedostojen siirtäminen WinSCP-ohjelmalla
Kuinka tiedostoja siirretään kotikoneen ja yliopiston kotihakemiston (U-levyn) tai WWW-hakemiston (W-levy) välillä WinSCP-ohjelmalla.
Verkkolevyjen käyttäminen kotikoneelta käsin
Yliopiston verkkolevyjä voi käyttää myös etänä kotikoneelta käsin. Tässä ohjeessa opastetaan verkkolevyn kytkeminen Windowsilla.
Citrix XenApp ja hallinnon sovellusten käyttö
Citrix XenApp -palvelu tarjoaa laiteriippumattoman tavan käyttää hallinnon sovelluksia kuten ESS, Rondo, SAP ja SoleTM erilaisilla laitteilla ja etäyhteyksin ilman VPN-yhteyttä.
Miten aktivoin suorakäytön käyttöoikeuden?
Miten selvittää kotihakemiston sijainti
Miten toimia jos tarvitset tiedon kotihakemistosi sijainnista.
Mitä ovat henkilökunnalle näkyvät levyasemat?
S-, U- ja W-levyasemat
Putty-ohje
Miten Putty-suorakäyttöohjelmaa käytetään?
Suorakäyttö (Unix)
Yleisluontoisia ohjeita suorakäyttöön

VPN

Kirjaston tietokantoihin kotoa?
Miten pääsen käsiksi kirjaston tietokantoihin kotoa?
Kotikoneelta yliopiston verkkoon: VPN-yhteys Macintoshilla
Kotikoneelta yliopiston verkkoon: VPN-yhteys Windowsilla
Macintosh & verkkolevyjen etäkäyttö
Verkkolevyjen käyttäminen kotikoneelta käsin
VPN-yhteys Linuxilla
VPN-yhteys Linuxilla. Ohjeet perustuvat Linuxin Fedora-jakeluversioon.
Kotikoneelta yliopiston verkkoon: VPN-yhteys Linuxilla
Miten selvittää kotihakemiston sijainti
Miten toimia jos tarvitset tiedon kotihakemistosi sijainnista.
Mitä ovat henkilökunnalle näkyvät levyasemat?
S-, U- ja W-levyasemat

WLAN

Langaton paikallisverkko (WLAN) Macintoshilla
Langattomaan paikallisverkkoon kirjautuminen Macintoshilla
Langaton verkko (WLAN) Windowsilla
Yliopiston langattoman verkon käyttö Windows-käyttöjärjestelmällä. Verkkoon kirjautumisessa käytetään Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnusta ja salasanaa.
Android ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Androidilla (esim. Samsung, HTC, ZTE, Sony ja monen muun valmistajan mobiililaitteet)
Apple iPhone / iPad / iPod Touch ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen iOS:llä (Apple iPhone / iPad / iPod Touch)
Eduroam
Langaton (WLAN) vierailijaverkko
Langaton vierailijaverkko Jyväskylän yliopistossa: käyttöohje, vierailijaverkon käyttäjät, tunnusten myöntäminen
Langaton paikallisverkko Nokian Symbian^3 & N9 Meego -älypuhelimilla
Langattomaan WLAN-verkkoon kirjautuminen Nokian Symbian 3 ja vanhemmilla älypuhelimilla.
Langaton verkko (WLAN / Wi-Fi) Linuxilla
Yliopiston langattoman verkon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamin asetukset Linuxille
Miksi WLAN ei toimi?
Miksi WLAN-yhteys toimii huonosti tai ei ollenkaan?
Missä paikoissa yliopiston WLAN-verkko on käytettävissä?
Missä yliopiston WLAN-verkko toimii ja kuinka langattoman verkon karttoja luetaan.
Nokian Lumia (Windows Phone) -puhelimet ja langaton verkko (Wi-Fi / WLAN)
Yliopiston langattomaan verkkoon (jyu-student & jyu-staff) sekä eduroamiin kirjautuminen Windows Phonella (esim. Nokia Lumia)
Yliopiston langaton verkko ja RF-säteily