IT-palvelut - Ohjeet

Video ja videoneuvottelu

IT-palveluiden ohjeet opiskelijoille ja henkilökunnalle.
Tässä osiossa…

Connect 8

Adobe Connect 8 -ohjeet

Moniviestin

Moniviestin on julkaisualusta monimediallisille verkkomateriaaleille, eli ääntä, kuvaa ja videota sisältäville opetus- ja tiedotusmateriaaleille. Moniviestin on ollut käytössä yliopistossa vuodesta 2003 alkaen. Moniviestimessä voi olla julkisia ja suojattuja materiaaleja.

Verkkovideo

Video-opetuksen toteutus
Ohjeita videoidun luennon tai vastaavan opetustilaisuuden toteuttamiseksi.
Tilatallennusvideoiden tekeminen Agora Delta-salissa
Tässä ohjeessa kerrotaan, miten Ag Delta-salissa tehdään videotallenteita tilatallennusjärjestelmällä.
Verkkovideotallenteiden pikaeditointi QuickTime Pro -ohjelmalla
Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka miksaus- ja lähetysohjelmisto Wirecastilla tuotettuja verkkovideotallenteita (H.264-pakattuja mov-tiedostoja) voidaan nopeasti editoida QuickTime Pro -ohjelmalla ja viedä MPEG-4-muotoon.
Verkkovideovälineet Jyväskylän yliopistossa
Yliopistolla on käytössä useita eri välineitä suorien verkkovideolähetysten ja tallenteiden jakeluun. Tutustu eri välineiden esittelyyn ja valitse sopivin käyttötarkoituksesi mukaan!

Videoeditointi

Digitaalinen videoeditointi
Digitaalinen videoeditointi on nopeaa ja yksinkertaista, mutta vaatii hieman harjoittelua.
Ruutukaappausvideoiden tekeminen Expression Encoderilla
Pikaohjeet Expression Encoder 4 -ruutukaappausohjelman käyttöön
Videoeditointi Premiere Elements:lla
Videoeditoinnin perusteet Adobe Premiere Elements -ohjelmalla.
Videoeditointi Windows Live Movie Makerilla
Videoeditoinnin perusteet Windows Live Movie Maker (Elokuvatyökalu) -ohjelmalla.

Videoneuvottelu

Videoneuvottelun varaaminen ja järjestäminen
Yleisiä ohjeita videoneuvottelun järjestämiseen sekä tilojen ja videotukipalvelujen varaamiseen.
Monipisteneuvottelun toteuttaminen
Videoneuvotteluyhteyden toteuttaminen kolmen tai useamman tilan välille
Ruudunjako
Ruudunjako Ag D121 -luokassa
Videoneuvottelu AgC221-luokassa
Ohjeet videoneuvottelun käyttöön AgC221-luokassa
Videoneuvottelu Agoran Delta -luokassa
Tässä ohjeessa neuvotaan lyhyesti videoneuvottelulaitteen käyttö Ag Delta -luokassa
Videoneuvottelu M216-luokassa
Tässä ohjeessa neuvotaan lyhyesti videoneuvottelulaitteen käyttö M216-luokassa.
Videoneuvottelu MaD 108-luokassa
Tässä ohjeessa neuvotaan lyhyesti videoneuvottelulaitteen käyttö MaD 108-luokassa.
Videoneuvotteluopas
VideoFunet-hankkeessa toteutettu videoneuvotteluopas on hyvä peruspaketti videoneuvottelun tekniikasta, suunnittelusta ja toteutuksesta.