Macintosh & verkkolevyjen etäkäyttö

Verkkolevyjä voidaan käyttää tiedostojen siirtämiseen sftp-etäyhteyksin tai mappaamalla verkkolevy näkymään kuin paikallinen levy.

1. Macintosh & verkkolevyjen etäkäyttö sftp-yhteyksin Tiedostojen siirto sftp-ohjelmilla U/W -verkkolevyjen ja etäkoneen välillä. Esimerkkiohjelmana Cyberduck.
  2. Verkkolevyjen mappaus Macintoshiin Yliopiston verkkolevyjä (U/W/O-asemat) voidaan käyttää etänä VPN-yhteyden avulla myös Macintosh -koneilla. Käyttöä varten tarvitaan: 1) VPN-yhteys, 2) fyysinen hakemistopolku, 3) Macin tiedostossa /etc/krb5.conf pitää olla tässä ohjeessa kerrottu sisältö vanhemmissa Mac OS -järjestelmissä kuin Mac OS 10.8.x.
  3. Hakemistopolun selvittäminen salasanapalvelun avulla
  4. Tiedoston /etc/krb5.conf luominen/päivittäminen Verkkolevyjen mappaus vaatii toimiakseen oikeat määrittelyt järjestelmätiedostoon /etc/krb5.conf